Forum: Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

Selitev v tujino za eno leto

Odgovori Nova tema
Default avatar Mimi_Mimi 17 Avg 2017 16:35

Živjo vsem!

Vprašanje za morda bolj izkušene od mene na tem področju: mož je dobil priložnost, da se preseli v tujino (EU) za eno leto, s sabo pa lahko vzame tudi družino. Sama sem trenutno na porodniškem dopustu, drugače pa sem zaposlena za nedoločen čas. Službo imam rada in bi se z veseljem vrnila, hkrati pa je priložnost za bivanje v tujini tudi odlična, še posebej zato, ker imamo tukaj stanovanjski problem. Poleg tega, da gre hči septembra v prvi razred, kar me najbolj mori, me seveda skrbi služba po povratku. Najprej se bom sicer seveda pozanimala za možnost dela od doma, ampak nimam prav veliko upanja, ker v naši mali firmi ni neke velike fleksibilnosti, kar se tega tiče.

Ima mogoče kdo izkušnje z daljšimi neplačanimi dopusti, kako se vam je to obneslo? Malo sem sicer pobrskala po spletu in vidim, da je treba prispevke itd. vseeno plačevati, kar bi seveda morala prevzeti jaz, na to sem pripravljena, nisem pa prepričana, če sploh naj to idejo predstavim delodajalcu. Se opravičujem, če se bo komu zdelo moje vprašanje bedasto, ampak trenutno nimam nikogar, s komer bi se lahko o tem malo pogovorila, seveda pa me zanimajo tudi morebitne izkušnje in odzivi, ki ste jih doživeli, da se lahko bolje pripravim.

Najlepša hvala za vaš čas! :)

Mimi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh