Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

Selitev v tujino za eno leto

Default avatar

Mimi_Mimi

Živjo vsem!

Vprašanje za morda bolj izkušene od mene na tem področju: mož je dobil priložnost, da se preseli v tujino (EU) za eno leto, s sabo pa lahko vzame tudi družino. Sama sem trenutno na porodniškem dopustu, drugače pa sem zaposlena za nedoločen čas. Službo imam rada in bi se z veseljem vrnila, hkrati pa je priložnost za bivanje v tujini tudi odlična, še posebej zato, ker imamo tukaj stanovanjski problem. Poleg tega, da gre hči septembra v prvi razred, kar me najbolj mori, me seveda skrbi služba po povratku. Najprej se bom sicer seveda pozanimala za možnost dela od doma, ampak nimam prav veliko upanja, ker v naši mali firmi ni neke velike fleksibilnosti, kar se tega tiče.

Ima mogoče kdo izkušnje z daljšimi neplačanimi dopusti, kako se vam je to obneslo? Malo sem sicer pobrskala po spletu in vidim, da je treba prispevke itd. vseeno plačevati, kar bi seveda morala prevzeti jaz, na to sem pripravljena, nisem pa prepričana, če sploh naj to idejo predstavim delodajalcu. Se opravičujem, če se bo komu zdelo moje vprašanje bedasto, ampak trenutno nimam nikogar, s komer bi se lahko o tem malo pogovorila, seveda pa me zanimajo tudi morebitne izkušnje in odzivi, ki ste jih doživeli, da se lahko bolje pripravim.

Najlepša hvala za vaš čas! :)

Mimi