Forum: Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

Razgovor in 2x uvajanje na delovno mesto

Odgovori Nova tema
Default avatar larissaa 11 Jul 2017 14:54

Pozdravljeni,

zanima me, če se je še kdo srečal s podobno situacijo na razgovoru. In sicer, bila pred kratkim poklicana za razgovor za delo v trgovini ( kjer so 3.krogi).

Že takoj na začetku je delodajalka omenila, da se dela 1 dan v trgovini (1. dan uvajanja oz. prepričanje, da si pravi kandidat,za naslednji krog). Uvajanje poteka v drugem kraju (vožnja 1h tja in 1h nazaj - potne stroške in prehrano kriješ sam). Tam oddelaš 7 ur in greš domov, nato te oni pokličejo, če si bil pravi kandidat za njih. ČE te pokličejo (si imel srečo) si v 3.krogu. Naslednji teden sledi spet 1 teden uvajanja, prav tako v drugem kraju (tudi 1h vožnja tja in nazaj), za to dobiš Pogodbo o uvajanju za 1. teden (ps: tega še nisem slišala, da obstaja Pogodba o uvajanju za 1.teden). Da so te vzeli, ti pa ne more noben 100% zagotovit, zato obstaja pogodba (če nisi za njih adijo, če pa in imaš srečo pa je v redu).

Ne vem, meni se to zdi izkoriščanje DS, (da pokrijejo sedaj odsotnost zaposlenih, ker so dopusti in sezonska znižanja), sploh pa sedaj v sezoni. Noben ti pa ne more zagotovit, da te vzame 100%, tako da delaš praktično 8 dni za nič in na svoje stroške.

Zanima me, če se je še kdo srečal s takšnim primerom in kaj bi vi naredili v tem primeru? Bi se udeležili takega uvajanja ali ne?

Hvala za odgovore vnaprej. Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Tinčka 30 Avg 2017 16:10

Pri meni je bilo enako. 1 dan uvajanja, da vidis kaksno delo je. Ce ti ustreza. In oni na koncu izberejo kdo je ustrezen. Bilo nas 3 na uvajanju po 1.dan. Nismo imele placano. Niti potnih, niti malice. Nic.
Nazadnje so jih uvajali 3 dni. Tudi nic placano.
Pri nas je bilo tudi, ce se vidis v tej sluzbi...ampak niso pa povedali, da na koncu te bodo izkoristili za vsa dela in ti nalagali vedno vec. To uvajanje bi ti mogli placat vsaj potne stroske in dat obrok heane oz jo placat.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh