Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

Kašno zaposlitev opravljate in kakšno plačo dobivate

Default avatar

Vkr12

V. stopnja računalniški tehnik -- 21 let star 1 let delovne dobe cca 1000-1200 z prevozom in malico. 4 izmensko delo
Default avatar

Rauch

Javna uprava, samostojni svetovalec, VII. stopnja izobrazbe - 930 €, z malco in prevozom pa 1038.
Default avatar

Živiš samo enkrat

Pred to temo bi moralo biti opozorilo za ljudi z depresivnimi nagnjenji. Kogar tole branje ne pahne v eksistenčo krizo, potem vsa čast za mentalno moč.

Pa saj smo ja že na pol v sužnjelastništvu, če izvzamemo možnost lastne odpovedi... Grozljivka.
Default avatar

zigzag

Popravljam mobitele... izobrazba VI stopnja (dovolj je tudi V) sam ce drugega ni... to delam ze 7 let - placa 830 neto brez prevoza malice... iscem da bi sel kam drugam posiljam prosnje pridem tudi na razgovore vendar so drugje place se manjse... tam kjer so vecje pa ne pridem zraven da ga j... :)
Default avatar

machineguns16

Spoštovani!
videl sem vašo objavo ali slučajn iščete kakšnega za zaposliti, če je se vam zahvaljujem za vaš odgovor in lp.
Tadej z.
Default avatar

Groza

Inženir v gospodarstvu 10.000neto pa se družino mam groza!
Default avatar

Logist

Izobrazba tehnolog prometa, delo ki ga opravljam vodja skladišča.
plača je 980 € neto+ prevoz, prehrana, cca 1100 izplačila.
Privat podjetje.
Default avatar

Njanja

Učiteljica na predmetni stopnji osnovne šole, 7. stopnja, 4 leta delovnih izkušenj v tej panogi, polovični delovni čas, 400€ brez malice in prevoza, 500€ z malico in prevozom.
Default avatar

hondas66

Novartis, vzdrževalez 5 stopnja, 20 let, 1100€ z dodatki.
Default avatar

jokica pokica

Odvetnica, kolikor se spogajam. Od 560€ do 4300€.
Default avatar

Čista Je*a

inžinir strojništva, cnc operater, 5 let delovnih izkušenj..800 neto..+ malca in prevoz slabga jurja..
mizerija..
Default avatar

Migrantka

Diplomirana medicinska sestra, zaposlena v privatnem domu za starejse v Avstriji, 250 km dnevno, 1850 eur, brez prevoza in malice.
Default avatar

nabavnica

Jaz delam v nabavi, Ljubljana. 1600 neto, z malico in prevozom okoli 1800 €
Default avatar

niks300

Tm je edn napisu da so krivi sindikati..jao kakšni sindikalisti davki ljudje moji.Jaz delam v logistični firmi kot študent imam okol sebe same viličariste v večini z oš. ki dobijo od 900-1000 z vsemi dodatki strošek delodajalca je pa 2000e na enega z minimalno izobrazbo.Zdej pa pejte na tole spletno stran http://www.adecco.si/sl/oadeccu/izracun-place/pa si za foro upište kakšno plačo bi si vi želeli v neto znesku in kakšen je to strošek za delodajalca ne bit skromni napište 2 al pa 3 jurje.Politiki pa narod nategujejo zraznimi sindikati ono ovo al je resnica da je vs ta javn sektor tako potraten da smo na fini način novodobni sužnji in namest pol pridelka se odrekamo pol plači, sodobni fevdalizem
Default avatar

tas88

Sem mag. arhitekture, MINIMALNA PLAČA (+malica in prevoz), 1 leto uradnih delovnih izkušenj (neuradnih izkušenj: sodelovanje v preteklosti s približno 6 biroji). Delam pa po 40 ur tedensko.
Default avatar

javnauprava

Administrativna delavka 5. stopnja, javna uprava - šola, odvisno od delovnih dni okoli 700€/mesec s prevozom in prehrano.

Poleg vse božje birokracije sem še informatik, natakarica, telefonska operaterka, prodajalka, svetovalka, poštarica in še kaj bi se našlo in to vse iz istega stola!
Če grem za 2 tedna na dopust, mi mora že država doplačati znesek do minimalne plače.

Ob vsem tem, moram biti vedno nasmejana, prijazna, ustrežljiva in delati za največje dobro vseh zaposlenih in dijakov.
Default avatar

the one

V. stopnja izobrazbe, tehnik računalništva, večino popoldansko delo; zadnja plača 787,93 neto + 10 nadure 33,44 skupaj torej 821,37 + malica in prevoz 111,80 + 37,80, nanese potem skupaj nakazilo na račun 974,15€, no drugi mesec bo malo bolše ko bojo izplačali 30-40 nadur.
Default avatar

the two

the one je napisal/a:
V. stopnja izobrazbe, tehnik računalništva, večino popoldansko delo; zadnja plača 787,93 neto + 10 nadure 33,44 skupaj torej 821,37 + malica in prevoz 111,80 + 37,80, nanese potem skupaj nakazilo na račun 974,15€, no drugi mesec bo malo bolše ko bojo izplačali 30-40 nadur.
10 nadur 33,44 eur ? Še preveč ti plačajo glede na to da si lažnivec.
Default avatar

vzdrževalec

vzdrževalec v privat firmi, 630 € neto + prevoz(cca. 200 €) in malica (cca. 130 €), nadur ne plačajo koristit jih nimaš kdaj
Default avatar

klo

Kaj je to javni sektor?