Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Eno govori, drugo dela...

Default avatar
Pozdravljeni, res sem zmedena, nervozna, brez energije in čustveno čist na psu... Sploh nevem kaj se dogaja, ker mi moja "simpatija" pošilja čudne signale. Sploh ga nerazumem in nevem na čem sem. Verjemite mi, da se z njim ni možno pogovoriti. Nemogoče je to! Ko ga vprašam kaj čuti, kaj si želi, kaj pričakuje itd. nič neizvem. Vse obrne v nek hec ali pa obmolkne ali pa pove nekaj kaj nima "ne glave in ne repa". Vse nekaj obljublja, a obljube nikoli neizpolne itd. No da opisem moj problem: ta moja simpatija me je v začetku zapeljevala tko zlo lepo in prefinjeno. Nemaram raznih "igric" in to sem mu takoj povedala, da če želi biti z menoj naj bo iskren. Lepo sva se ujela in komunicirala vsakodnevno. Parkrat sva se tudi videla ampak to lih ni bil zmenek samo obiskala sem ga na delovnem mestu parktat in sva mal tudi v živo poklepetala. Sam je tudi dal pobudo, če bi kdaj prišla do njega domov. Ko sem pristala nato, pa je rekel, da ni mislil sedaj ampak nekoč v prihodnosti, ko bo sam doma, saj živi s sestro. Potem sem dala pobudo jaz, da bi se dobila, pa je rekel, da je to super, sam da trenutno nima časa. Zdaj se pa ta "zmeda" šele začne... Stalno mi piše, da komaj čaka, da se bova videla in da bova intimna. Ko pa ga vabim, da pride pa nikoli nima časa. Ko je fraj se raje dobi s svojimi prijatelji, kot pa z menoj. Ko sem se parkrat razjezila in mu rekla, da to ni lepo od njega, da eno govori in drugo dela, me poda izgovor, da njega njegovi frendi niso nikoli na cedilu pustili od mene pa neve kaj lahk pričakuje... Halooo? A je to normalno meni ni res... In to sem mu tudi rekla, pa je rekel, da sem ljubosumna. Po tem sem nehala z njim kontaktirat, pa je spet "prilezel" nazaj z svojim zapeljevanjem kako sem jaz oh in sploh njemu najboljša itd. Pa sem spet popustila ker enostavno nemorem kar tako zatreti svojih custev, ker mi je on ful všeč. Skoz neki napeljuje v smislu našega snidenja in odnosa, ko pa ga vprašam kdaj bo prišel k meni, pa samo obljublja in obljublja in to traja tko že več kot 2 meseca. Ja že dva meseca "me vleče za nos". Zdaj že skor dobra 2 tedna omenujem komunikacijo na minimum in komunikacija je bolj "uradna" kot pa osebna oz. čustvena. Upam, da bo uvidel, čez cas kaj počne narobe... No vsaj upanje mi ostaja.* Še zmeraj pa me muči to vprašanje zakaj govori, da me želi videti, a v bistvu se netrudi, da me vidi? * In si želi intimnosti z menoj, a tega se izogiba? * Zakaj eno govori in drugo dela? Tega res nerazumem? V čem je fora? Zadnjič se mi je javil pred dvemi dnevi samo da se prepriča, če si ga še želim. Halooo???? Jaz ga res nerazumem! Hvala za vaše komentarje.
Default avatar
Spoštovani MicMac!

Sami ste ugotovili, da fant, ki vam je všeč, govori eno in dela drugo. Kaj to pomeni? Da mu nikakor ne morete zaupati in da ste in boste ob njem vedno znova razočarani. In jezni. In nesrečni. Kakšne izgovore najde, sicer ni tako pomembno, toda bistveno je, da vi sami čutite, da tukaj nekaj »ne štima«.

Smete verjeti sebi in svojim občutkom, da bi moralo biti drugače. Verjamem in razumem tudi, da vam je všeč in da vam je privlačen ter da si želite stikov z njim. Globlje vprašanje je sicer kaj je tisto, kar vas privlači – je to le njegov zunanji izgled in privlačnost ali nekaj v njegovi osebnosti ali nekaj kar on STORI ZA VAS???... Torej ne kar govori, ampak kar udejanja, za kar se on potrudi in naredi za dekle (ne zase, pač pa zanjo). To zadnje bi moralo biti bistveni kriterij dekleta pri izbiri fanta – če si prav predstavljam, da si želite fanta za prijateljevanje in partnerstvo, ne pa zgolj za telesnost in spolnost. To je sicer lahko tudi sestavni del odnosa, vendar je za grajenje odnosa in na daljši rok uspešno partnerstvo pomembno predvsem kakšen je moški kot človek in predvsem koliko spoštuje sebe in žensko. Samo spolnost nas zato lahko hitro zavede in če je moškemu pomembno predvsem to, bomo slej ko prej doživeli samo še razočaranje in bolečino prizadetosti.

Če bi si res želel biti ob vas in z vami, potem bi si našel čas za to. Pravijo, da moški vedno najde čas in denar za tisto, kar ima rad. Iz tega, v kar moški namenja svoj čas in denar, torej lahko sklepamo kaj je moškemu pomembno. In to je zelo pomemben podatek!

Domnevam, da ste mlajša oseba, mlado dekle oz. ženska,ki si kot vsaka oseba želi predvsem sprejetosti, občutka ljubljenosti, želenosti. Da bi najprej dobili občutek, da ste v redu, lepi, zanimivi, sposobni, privlačni… To pa bi vam fant dal preko želje biti čim več z vami (ne le, ko je sam doma in bi bila lahko intimna), preko pogovorov in skupnih aktivnosti, sprehodov, izletov, skupnega dela, druženja, delitve podobnih vrednot…

Rada bi poudarila, da to, da si ta fant ne vzame časa za vas ne govori o vas, pač pa o njem. Torej, da ni zato z vami nič narobe, da ste vi še vedno v redu. Čeprav vas ne poznam, domnevam, da mlada, lepa in prijetna oseba, in da vam te zavrnitve ni potrebno jemati osebno in zlasti ne tragično. Razumem, da boli in je težko ostajati z neizpolnjenimi hrepenenji in sanjami in da se vam na nek način »podira svet«. Lahko izjokate to bolečino. Normalno je, da zaljubljenosti tudi bolijo. Vendar pa si lahko dovolite tudi srečati fanta, moškega, ki si bo želel biti z vami in ki mu bo mar za vaša čustva in želje. Ki bo spoštoval vas in vaše dostojanstvo, kar si zaslužite.

To, da si on ne želi oz. ne upa biti z vami pa veliko pove o njem. Da ga je zelo verjetno strah, da bi si morda želel z dekletom le kake avanture in spolnosti, brez obveznosti, ko bi se naveličal in bi mu postalo dolgočasno ali naporno, pa bi si verjetno hitro našel drugo, da mu je odveč gledati na partnerko in na njene potrebe in želje, pač pa mu je pomembno, le to, da je njemu ok… Da ni pripravljen dati partnerke na prvo mesto in pustiti druge stvari malo ob strani…. Kaj vam vse to pove? Če je že na začetku tako, ko se šele spoznavata, in ko naj bi se moški še bil pripravljen potruditi in narediti kaj za žensko, bo kasneje takih stvari še bistveno manj in ko je moški žensko (spolno) osvojil, se marsikateri neha truditi… In pokaže svoj pravi obraz… Domnevam, da bi bili tudi vi samo globoko razočarani in jezni…

Rada bi vam dala dovoljenje, da premislite napisano in se potem odločite kaj boste storili s svojimi čustvi… Nič ni narobe, če vam je privlačen in vam je všeč, (in to lahko ostaja še vedno), vendar se vi lahko odločite zase kaj si želite in česa ne. Na vašem mestu ga ne bi več klicala in iskala stikov z njim, posvetila bi se svojemu življenju in imela odprte oči za marsikaj in marsikoga… Njegovih pobud ne bi jemala preveč resno in se jih ne bi preveč veselila in predvsem ne bi sanjarila o njem. Bi mi sicer bilo prijetno in všeč, če bi se trudil pokazati naklonjenost, toda preden bi se odločila imeti kaj z njim, bi mi moral pokazati kaj vse je pripravljen narediti zame… Bi ga malo »stestirala« in delala kljukice na sezamu pomembnosti. Vi pa se boste odločili po svoje, kakor boste vi želeli. In vso pravico imate do tega…

Vse dobro vam želim.
Jerneja Dimec Bratina,
spec.zakonske in družinske terapije,
zakonska in družinska terapevtka

NOVO UPANJE,
individualne,zakonske in družinske terapije in izobraževanje,
Goriška cesta 17
5270 Ajdovščina
030/235 117
[email protected]
www.novoupanje.si
Facebook: https://www.facebook.com/terapije.novo.upanje/
Default avatar
Fool me once shame on you - fool me twice shame on me.

Drugače pa ... tudi jederske fuzije ne razumete in verjetno ne razumete niti kako deluje domači pralni stroj; pa še vedno dobro živite.
To, da njega ne razumete nima nič z vami, saj vam ga prav tako ni potrebno razumeti, da bi lahko dobro živeli naprej.

Glavno je, da bi razumeli sebe, pa očitno tudi tega ne.

Da bi razumeli sebe, bi bilo potrebno vedeti s kje ta obupna želja po tem, da bi razumeli to v nebo vpijujočo zgubo od moškega? S kje ta manjvrednost, da si pustite, da nekdo tako ravna z vami? S kje pomankanje jeze, ki bi morala ženski že zdavnaj prekipeti in povzročiti, da nebi več izgubljala s takim bedakom časa in bi odločno odkorakala naprej? Tak tip je lahko le v zabavo za šinfanje s prijateljicami ob kavi!

Poskušajte najprej razumeti sebe... in začutiti, da je prav žalostno, da ste z njim izgubili že toliko časa.

Lp
Default avatar
Tale tip ima še kakšno žensko s katero se ukvarja in nima časa, avtorica, tebe pa ima za rezervo. Upam, da se ne boš zadovoljila s čakanjem, prošnjami in drobtinicami, ki ti jih meče. Čim prej naredi križ čez njega, ker te je škoda.

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet