Med.Over.Net

Zdravila in zakonodaja - arhiv

Originalna in generična zdravila. Kaj določa in predpisuje zakonodaja? Forum na voljo samo za branje.

ginko tablete

Default avatar

antonija123456

lep pozdrav! nameravam si kupiti tablete ginko - za spomin in koncentracijo. in me zanima ali res pomagajo? prosim za odgovore, hvala :)
Default avatar

Nada-Irgolič

Pozdravljeni!
Ginko vsebuje različne učinkovine, ki delujejo antioksidativno, blažijo stres, izboljšajo pomnenje, sposobnost učenja,......Izvleček iz ginka je v Sloveniji na voljo kot učinkovito zdravilo, ki se izdaja v lekarnah brez recepta.
Kot zanimivost naj povem, da imenujemo ginko kot drevo kot živi fosil in je zagotovo eno najstarejših dreves. Je zelo odporno drevo in je tudi prvo drevo, ki je zraslo na Japonskem po uničenju z atomsko bombo.
Leta 1712 ga je nemški zdravnik Engelbert Kämpfer prinesel v Evropo, dr. Willmar Schwabe pa je v 20.stol. sintetiziral izvleček iz listov ginka.
Leta 1994 pa je Nemčija odobrila njegovo monografijo in uvedla zdravljenje z ginkom pri motnjah prekrvavitev in delovanja možganov,...
Kljub vsem pozitivnim učinkom pa vas moram opozoriti na to, da zdravilo zmanjšuje strjevanje krvi. V primeru, da že jemljete zdravila proti strjevanju, ga ni priporočljivo uživati. Posvetujte se v lekarni o varnosti jemanja ginka v primeru, če jemljete sočasno še druga zdravila.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.