Forum: Alergija

Na forumu se lahko posvetujete o temah: alergeni, testi alergije, urtikarija ali koprivnica, angioedem, otekanje, srbeča koža, atopijski dermatitis (''ekcem'') in druge vnetne bolezni kože, anafilaksija, piki žuželk, seneni nahod, alergija za zdravila, histamin, antihistaminik,... in o tem, kako živeti z različnimi oblikami alergije.

izpuščaji na koži

Odgovori Nova tema
Default avatar Fjgjrmcls 29 Dec 2017 18:07

Pozdravljeni,
Kaksno leto nazaj so se mi na vrhu dlani pojavile majhne izboklinice, ena zraven druge v razmaku nekaj mm (priblizno pet pik) ter ena v razmaku kaksnega cm. Ni bilo podobno ne bradavici ne cemu drugemu. Kaksno leto ni bilo nikakrsnih sprememb, nekaj dni nazaj pa so se 4 od teh pik nekako "vnele". So povecane, rdece barve, notranjost je nekoliko svetlejsa. Velikost posamezne je nekaj mm. Od vceraj me hkrati srbijo in pecejo. Kaj bi to lahko bilo? Po opisu posameznih moznih izpuscajev in/ali alergij ne najdem nicesar kar bi bilo podobno temu, ki je nekako eno leto "mirovalo", sedaj pa se povecalo.

Hvala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Mojca Bizjak 30 Dec 2017 16:33

Spoštovani,
kožne spremembe pokažite svojemu zdravniku. Če jih ne bo znal opredeliti, priporočam obisk dermatologa. Na podlagi vašega opisa vam težko natančneje svetujem. Forum je tudi namenjen okvirnim nasvetom, žal ne natančni diagnostiki, ki pa je v vašem primeru (trajanje kožnih sprememb leto dni) potrebna.
Lep pozdrav,

Mojca Bizjak, dr. med., spec. dermatovenerologije
Klinika Golnik, www.klinika-golnik.si
Poliklinika Nobilis, www.nobilis.si
GA2LEN Urticaria Center of Reference and Excellence, http://www.ga2len-ucare.com/centers.html

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh