Med.Over.Net

Hormonske motnje

Odgovarjajo: asis. dr. Edi Pirnat, dr. med., spec. internist-tirolog

Imate težave s ščitnico? Morda težave z nepravilnim delovanjem žlez, nadledvičnih žlez, jajčnikov...? Zastavite vprašanje, ali preberite že objavljene strokovne odgovore. asist. dr. Katja Zaletel, dr. med., KC, Klinika za nuklearno medicino

asis. dr. Edi Pirnat , dr. med., spec. internist-tirolog

Edi P

TSH in nova zanositev

Default avatar

dova

Spoštovani!

Pred 9 leti so mi po porodu postavili diagnozo Hashimoto tiroiditis, medikamentozne terapije nisem imela. Pri drugi zanositvi so mi izmerili TSH in določili najmanjšo vrednost euthiroxa, zaradi posledičnih težav in slabega počutja sem dodajanje ščitničnih hormonov prekinila (v dogovoru z ginekologom) ter do konca nosečnosti nisem imela težav. Pred 2 mesecema sem si dala pregledati TSH, vrednost je bila 3,2. Zanima me kako naj postopam pri vnovični zanositvi? Verjetno se moram naročiti na pregled pri tirologu in predvidevam, da bom morala na pregled malo počakati. Ali je lahko to težava za razvoj ploda, če bi se izkazalo, da v prvih tednih nosečnosti TSH vredosti niso bile kot priporočene (nižje od 2)?

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav,
A.
Default avatar

Edi P

Vrednost TSH 3,2 je ustrezna tudi za načrtovanje nosečnosti, je pa vsekakor takoj, ko bo nosečnost potrjena ponovno določiti TSH in ščitnična hormona.

LP
**************************
Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog