Med.Over.Net

Darovanje spolnih celic

Odgovarjajo: prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. spec. ginekologije in porodništva, mag. ekonom. in posl. ved

Informacije o možnostih darovanja spolnih celic in neplodnosti. Kakšni so postopki darovanja.

prof. dr. Bojana Pinter , dr. med. spec. ginekologije in porodništva, mag. ekonom. in posl. ved

bpinter

ugnezditev zarodka

Default avatar

še ena, ki bi bila rada mama

Pozdravljeni,

Zaradi moževega slabega spermiograma sva bila v postopku obmp, 4 neuspešni poskusi, vselej blastociste (po 2), nikoli zamrznjenci. V zadnjem 5 poskusu pa sem imela le morulo, zaradi moje starosti, sedaj 41, sva se odločila, da poiskusiva v Pragi z darovano ž. sp. celico, imela sva 2 postopka, enkrat brez zamrznjencev, sedaj pa imam še 3 zamrznjence , ki me čakajo. Pišem vam zaradi tega, ker ni prišlo do ugnezditve. Imela prenos 2 lepih zarodkov (2 krat), pa nič.
Ginekolog, ki me zdravi, je rekel, da bi bilo smiselno iti še po te zamrznjence in da mi bo pred postopkom s histeroskopijo predrli endometrij za morebitno lažjo ugnezditev, povedal, pa je da morda tudi to ne bo zagotovilo.
Je morda kriva tudi moja starost, da do ugnezditve ne pride, sedaj hodim tudi na pilates vadbo, poskušam jesti zdravo, se sproščati.
So dodatki, recimo dhea, Q 10 priporočljivi tudi pri darovani celici, ali ne igra vloge. Kaj menite o akupunkuri in o refleksni masaži stopal?

Hvala lepa za vaš dragocen odgovor.
Default avatar

bpinter

Spoštovani,

Verjetnost vgnezditve zarodka v idealnih pogojih je približno 40% na en prenos zarodka. Zato je težko pričakovati vedno 100 % rezultat. Zato prenose zarodkov ponavljamo. Starost ne igra pomembne vloge.

Za vgezditev je pomembna tudi spročenost prejemnice, kar lahko zveča verjetnost za pribl. 5 %, kolikor kažejo raziskave. Katerkoli metodo, ki vam bo pomagala biti bolj sproščena, je priporočljiva.

Lepo pozdravljeni,
prof. dr. Bojana Pinter, dr. med.
vodja darovalskih postopkov
Ginekološka klinika, UKC Ljubljana

Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h)
E-pošta: [email protected]
Spletna stran: http://www.reprodukcija.si