Med.Over.Net

Darovanje spolnih celic

Odločanje o darovani ž.celici/m.celici

Default avatar

aneri11

Pozdravljeni,

za nama je 8 neuspešnih postopkov IVF-ICSI.

Nekaj o nama:
Mož ima diagnozo oligoazoospermija. V postopkih sem imela nekje do 8 celic: nazadnje sem imela npr. 6 celic, 4 so se oplodile - 2 sta bili vstavljeni, ostali dve nista bili ustrezni za zamrznitev.

Število neuspelih postopkov predvsem meni jemljejo upanje, da nama bo uspelo. Imam občutek, da najini zarodki niso (in verjetno ne bodo) zadostne kvalite, da bi uspelo. Zato sva začela razmišljati oz. bolje se informirati o darovani spolni celici.

Zanima pa me, kako/kdo sprejme odločitev ali bi bilo za naju primerno darovanje ženske/moškespolne ali celo zarodka?

Hvala vam za odgovor
Default avatar

bpinter

Spoštovani,

pri nas se za postopek z darovano spolno celico odločamo v primerih, ko ne pridobimo jajčnih celic pri ženski (npr. prezgodnja menopavza pred 40. letom starosti) ali pri moškemu niti z biopsijo mod. Po teh merilih, ker imate lastne spolne celice, v vašem primeru postopek OBMP z darovanimi spolnimi celicami ni utemeljen. Darovanje zarodkov pri nas ni dovoljeno.

Predlog za postopek OBMP z darovano spolno celico, v skladu z utemeljeno indikacijo, pripravi Konzilij za OBMP centra za zdravljenje neplodnosti. Vsak posamezni predlog za OBMP z darovanimi spolnimi celicami potem obravnava Državna komisija za OBMP.

Lepo pozdravljeni,
prof. dr. Bojana Pinter, dr. med.
vodja darovalskih postopkov
Ginekološka klinika, UKC Ljubljana

Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h)
E-pošta: [email protected]
Spletna stran: http://www.reprodukcija.si