v Lj sem imela 4 postopke z darov. m. sp. celico. Žal neuspešno. Naslednja dva postopka bi poskusila v Mb. Ker je čakalna vrsta za m. sp. c. kar dolga, so mi svetovali Prago. Zanima me slednje. Ali sem upravičena do povračila stroškov zzzs? Imam pa odločbo o darovani m. sp. c. iz Ljubljane, torej tu ne plačujem postopkov.
Po pravilih ZZZS ste upravičeni do 6 postopkov IVF, ki jih lahko opravite v Sloveniji ali v tujini. Za darovane spolne celice morate za to imeti odločbo Državne komisije za OBMP, ki jo že imate. Za tujino vam povrnejo stroške v višini priznanih stroškov postopkov v Sloveniji.
Lepo pozdravljeni,
prof. dr. Bojana Pinter, dr. med.
vodja darovalskih postopkov
Ginekološka klinika, UKC Ljubljana
Spoštovani!
Tudi midva čakava darovano m.s.c pa me zanima, ko prideš na vrsto in greš v postopek in če je ta neuspešen, ali se moraš ponovno postaviti v vrsto za m.s.c. ali ti s tem semenom pripada vseh 6 postopkov?
Mi naredimo toliko postopkov IVF z darovanim semenom, kolikor jih plača ZZZS, to je 6 za prvega otroka in 4 za vsakega nadaljnjega otroka. Samoplačniško pa teh postopkov ne delamo.
Lepo pozdravljeni,
prof. dr. Bojana Pinter, dr. med.
vodja darovalskih postopkov
Ginekološka klinika, UKC Ljubljana
mi smo tudi dočakali m. sp. celico v lj, imeli 3, žal neuspešne postopke, sedaj pa se odpravljava v Prago. Imava odločbo komisije zzzs. Ali sva upravičena do povračila stroškov za zdravljenje v tujini, čeprav sva že dočakala m. sp. celico v Ljubljani.