Med.Over.Net

Darovanje spolnih celic

Odgovarjajo: prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. spec. ginekologije in porodništva, mag. ekonom. in posl. ved

Informacije o možnostih darovanja spolnih celic in neplodnosti. Kakšni so postopki darovanja.

prof. dr. Bojana Pinter , dr. med. spec. ginekologije in porodništva, mag. ekonom. in posl. ved

bpinter

bom tudi jaz lahko kdaj mama?

Default avatar

orika

Pozdravljeni !
Že nekaj časa iščem po spletu odgovore na svoja vprašanja, pa jih žal ne najdem. Zato se obračam na vas...kajti take teme do sedaj še nisem zasledila. Lahko se pa motim.
Bom kar direktna. Imam partnerja, ki se je pred dobrim letom in pol, tik preden sva se spoznala, odločil za sterilizacijo. Iz prejšnje veze ima namreč že 2 otroka in je smatral, da v življenju ne bo več okusil občutka očetovstva. Ampak življenje gre včasih svojo pot in nam naproti prinese nekaj kar ne pričakujemo. Do mene je bil odkrit od prvega trenutka, da ne more več imeti otrok in da si jih tudi ne želi. Sama sem to sprejela, vendar me je to počasi začelo motiti. Vse bolj me je najedalo dejstvo, da ne bom nikoli mama. Naj še povem, da si tudi jaz včasih nisem želela otrok. Vendar človek z leti postane drugačen, zrelejši, začuti druge prioritete, predvsem pa začne drugače razmišljati. S časom je tudi partner začutil željo po skupnem otroku.
Najina veza je še mlada, ne želim si že jutri otroka, v letu ali dveh pa že. Sedaj me pa zanima kakšne možnosti imava, glede na to, da je partner načrtno postal neploden. Mi lahko razložite kaj več o punkciji mod in s tem pridobitev semenčice, je to sploh opcija ?
Hvala že vnaprej in lp
Default avatar

drobnič

Spoštovani!
Če vaš partner pred sterilizacijo no oddal semena v hrambo, lahko semenčice pridobimo s punkcijo ali biopsijo testisa. apostopek je ambulantni, v lokalni anesteziji, hospitalizacija pa ni potrebna. S semenčicami, ki jih tako pridobimo lahko oplodimo jajčne celice v postopku icsi!

Lep pozdrav!
Sašo Drobnič, dr.med.
spec. ginekologije in porodništva
Ginekološka klinika
Klinični center Ljubljana
Šlajmerjeva 3
1000 Ljubljana
tel.: 01-522-6074 (od9h do 12h)
http://www.daruj.com