Forum: Zdravstvo pri nas?

Prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji. Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude.

Koloidno srebro - naravni antibiotik

Odgovori Nova tema
Default avatar srebro 24 Jul 2008 21:31

Imamo zelo bolehnega otroka in nekje sem zasledila, da je super zadeva raztopina koloidnega srebra (colloidal silver). Naj bi pomagala pri zdravljenju celega kupa zadev. Na internetu sem ze prebrala par stvari - me pa zanima, ce ima katera izkusnje iz prve roke.
Pa prosim, ne me takoj spljuvat: ce imas bolnega otroka, pac zbiras vse mozne informacije. Hvala vsem, ki boste kaj povedale.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar previdno 24 Jul 2008 22:19

Ja, koloidno srebro je res naravni antibiotik, ima pa tudi precej neprijeten stranski učinek - če ga preveč vnesemo v organizem, se koža TRAJNO obarva v sivo/modro barvo. Ni pa nobene formule, po kateri bi lahko izračunal, kaj je ravno prav, kaj pa preveč za organizem. Poleg obarvane kože pa lahko vpliva negativno tudi na jetra in na ledvice.
Toliko na kratko - zadeva me je precej zanimala pred nekaj leti in to so strnjene informacije, ki sem jih nabrala na verodostojnih spletnih straneh (ameriška FDA, neodvisne raziskave, študije, ...) - nikjer ne zanikajo, da ima zadeva zelo širok spekter delovanja, opozarjajo pa na zelo neprijetne stranske učinke.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar srebro 24 Jul 2008 22:30

Previdno - res hvala za ta odgovor. Ocitno imam sreco, da sem naletela nate. Tega o obarvanju koze nisem nikjer zasledila, poleg tega pa ima hci tezave tudi z jetri in ta varianta torej odpade.
A ves, da sem zaradi tebe kar malo boljse volje postala zdajle? Ker vidim, da zna kdo na monu tudi se prijazno odgovarjat na vprasanja, o katerih nekaj ve...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Odgovor 25 Jul 2008 07:12

Zelo pomembno: Ko zbiraš informacije o določeni zadevi, nikoli ne beri strani, kjer to prodajajo ali tržijo, temveč neodvisne in objektivne.

To o koži recimo lepo piše na wikipedii.

http://en.wikipedia.org/wiki/Colloidal_silver

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar metkamarjetka-nepr 25 Jul 2008 08:02

na tej strani imaš npr. eno sliko, ki pokaže kako se koža lahko obarva.

http://www.quackwatch.com/01QuackeryRel ... verad.html

meni je bioenergetik predlagal to reč, pa sem malo brskala po netu in našla kar nekaj negativnih na to temo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar modri dirkač 25 Jul 2008 09:30

Dandanes, ko se še Radovan Karadžić sili med bioenergetike, je kaj takega čisto mogoče:

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar najina ljubezen 25 Jul 2008 09:48

Jaz ga imam doma in ga uporabljam predvsem za zunanjo uporabo - Pri hčeri, ki je dobila glivice na nogah med prsti, se je v parih dneh stanje popravilo v nulo! Po obrazu kakšne izpuščajčke posuši, kakršnekoli rane v ustih, na koži zelo hitro pozdravi.

Ker gre za lokalno uporabo, ni bilo nobenih neželenih učinkov na koži. Sem pa pošpricala tudi na ustno sluznico, kadar je bil otrok - mlajši bolan (viroze, bakt. okužbe...) in se je hitreje zdravil.

Nikoli ga pa ne uporabljam za sistemsko zdravljenje.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ju3 25 Jul 2008 10:40

vem da je v nekaterih sodobnih oblogah za rane, se pa ga daje na rane ki se morajo sčistit (preležanine, ulcusi). ma je lahko nevarne saj s ev telesu tudi kopiči. zato ne vem, kako je z varno uporabo sploh pri otrocih.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Pi-kica -neprijavljena 25 Jul 2008 14:09

Jaz ga pa uporabljam za mojega otroka in zaenkrat nima nobenih posledic. Seveda ne pretiravam, a ko se kažejo znaki bolezni, ga uporabim, a v zelo zmernih dozah. Zaenkrat mu je še vedno pomagalo. Pravzaprav ga uporablja cela družina.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar previdno 25 Jul 2008 15:25

Srebro, me veseli, da ti je moj odgovor prišel prav. Veš, forumi so pač taki, da vsak malo po svoje komentira, ampak informacij je pa res ogromno in večina forumašev je prav prijazna :)
Tudi jaz ga uporabljam zunanje (odpravljanje glivic (tudi pri psu), čiščenje, itd), za kaj drugega pa raje ne. Sem preveč prebrala o njem in res nimam želje, da bi postala modra tudi navzven :))
Se pa strinjam, da ne spremeniš barve kar takoj in pri minimalnih količinah - pri enem primeru, o katerem sem brala, je ženska več kot eno leto vsak dan jemala kapljice za oči s koloidnim srebrom in šele potem je začela spreminjati barvo. Mene moti predvsem to, da gre pri tem za kumulativni učinek in da ni poti nazaj (ženska je poskusila tudi s kemičnim luščenjem vrhnjih plasti kože, ampak je bila potem še lisasta povrhu vsega, modrosive barve pa ni odpravilo).

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pozor 27 Okt 2008 23:54

Spoštovani,

bojte se vsega, kar se lepo sliši. Marketing. Brez etike!

Peroralno uživanje srebra, tudi ujetega v aminokisline, je dokazano škodljivo.

Toliko o koloidnem srebru.

LP,

M.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar cvetka132 28 Okt 2008 22:12

Enkrat je bil v Oprah show-u gost en možakar, ki je bil dejansko čisto moder, celo lasje so bili sivo-modrikasti, je pa menda dalj časa uporabljal to koloidno srebro, tako notranje, kot tudi zunanje, na kožo! In je dr. Oz, ki je prav tako gostoval, posvaril pred tem, tako da se res ni za igrati s tem, še posebej pri otrocih!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pikica7 19 Jan 2009 21:42

Mene zanima, kje ste kupili koloidno srebro in koliko časa ter v kakšnih količinah se ga lahko uživa za odraslega in za otroka?
Se naredi npr. določena preventivna kura ali naj bi se ga redno jemalo?
Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar AnnaP. 3 Avg 2009 00:49

Glede na stranske učinke vseh ostalih kemičnih farmacevtskih produktov je koloidno srebro prav nedolžno. Edini stranski učinek je Argirija - obarvanje kože modro. Do tega pa pride pri konzumiranju izredno velikih količin. Možakar iz TV, ki se omenja, je vsak dan popil več kot 2L raztopljenega srebra in to več let.
Osebno uporabljam koloidno srebro pri ranah (se veliko hitreje zaceli, ne pušča brazgotin), vnetjih ( res zelo dober antibiotik)... Je pa res, da se srebro s strani farmacevtskih pojeti ne more patentirat in uporabljat kot znamaka, zato na njem ni zaslužka in se ne promovira...
V 1.svetovni vojni je bila njegova uporaba zelo razširjena ( check web).

LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar hmmmm 5 Avg 2009 23:04

Zdravo punce... kaj mi lahko katera zaupa, kje v slo nabavljate to stvarco? Ali si naročate v ameriki ali znotraj europske unije. Nekako nimam želje, da se na veliko igram s carinskimi postopki pa še denar imam bolj na knap...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ivan 8 Avg 2009 13:56

Vsi tu gor lepo pozdravljeni.
Sam imam težko ozdravljivega raka pa me zanima če ima kdo izkušnje kako uporabljat srebro .
Hvala vsem za odgovor.

Ivan

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Evgen 14 Sep 2009 22:37

Lep pozdrav
Sam že skoraj 10 let redno uživam raztopino koloidnega srebra. Redno pomeni vsak dan in sicer zjutraj in sicer cca 20 ml. V vseh teh letih nisem opazil nobene spremembe v barvi kože in tudi vsi jetrni testi so v mejah normale. Torej ne beležem zaradi uživanja koloidnega srebra nobenih stranskih učinkov. Nasprotno pa lahko potrdim, da v vseh teh letih rednega uživanja, nisem zbolel, za nobenim virusnim obolenjem raznih grip ( nikoli do sedaj nisem bil cepljen proti gripi) in podobnih prehladov, Kljub temu, da je moje delo vsakodneven stik z ljudmi, ki so potencialni prenašalci različnih virusnih obolenj. Pred začetkom uživanja koloidnega srebra sem bil vsako leto udeleženec raznih virusnih epidemij. Vsekakor se strinjam, da prekomerno uživanje koloidnega srebra lahko pušča tudi stranske učinke, a to velja za vse vrste zdravil tudi antibiotike, katere nam predpiše ZDRAVNIK. Lahko poizkusite: če se zdravite npr. zOSPENOM ali drugim antibiotikom pojejte vsak dan trojno količino, to počenjajte dovolj dolgo - ni treba 10 let in opazujte posledice.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar AL1 25 Okt 2009 11:33

Pozdravljeni!

Opažam, da se na teh forumih veliko piše o nanosrebru in nanotehnologijah. V tem kontekstu bi sam želel dodati nekaj informacij za tiste, ki jim je nanotehnologija tuja.

Ni namreč vprašanje ali srebro, bodisi v koloidnem ali kakšnem drugem stanju, pomaga, temveč ali je potrjeno, da je zdravju neškodljivo!!

In odgovor: NI DOKAZANO, da je uživanje srebra ZDRAVJU NEŠKODLJIVO!

Nasprotno, ene zadnjih znanstvenih študij kažejo, da so srebrovi nanodelci že v nizkih koncentracijah CITOTOKSIČNI, GENOTOKSIČNI IN ANTIPROLIFERATIVNI!! Povzročajo okvare DNA, kromosomske poškodbe, ipd., kar so predispozicijski dejavniki karcinogeneze (razvoja rakastih obolenj). (Citirano iz članka "Cytotoxicity and Genotoxicity of Silver Nanoparticles in Human Cells" - kdor želi, mu ga lahko pošljem).
Kot opozorilo: Z nanosrebrom celo impregnirajo dude za dojencke in brita filtre za vodo!!

Tudi Ameriška agencija FDA ("The Food and Drug Administration" [www.fda.gov]) odsvetuje uporabo koloidnega srebra v zdravilne namene.

Citirano iz FDA Federal Register/Vol 64, No.158/Tuesday, Avgust 17, 1999/page 44653: (http://www.fda.gov/OHRMS/DOCKETS/98fr/081799a.pdf):

The Food and Drug Administration (FDA) is issuing a final rule establishing that all over-the-counter (OTC) drug products containing colloidal silver or silver salts for internal or external use are not generally recognized as safe and effective and are misbranded. FDA is issuing this final rule because many OTC drug products containing colloidal silver ingredients or silver salts are being marketed for numerous serious disease conditions and FDA is not aware of any substantial scientific evidence that supports the use of OTC colloidal silver ingredients or silver salts for these disease conditions.

Nadalje:

FDA has not approved a new drug application (NDA) for any colloidal silver product. None of the silver salts evaluated as part of FDA’s OTC drug review was found to be generally recognized as safe and effective for its intended use(s).
After September 16, 1999, any such OTC drug product containing colloidal silver or silver salts initially introduced or initially delivered for introduction into interstate commerce that is not in compliance with this section is subject to regulatory action.

Tudi neposredni vplivi katerih drugih nanodelcev, ne le srebra, na zdravje ljudi niso raziskani, saj trenutno še ne obstaja ustrezna regulativa na tem področju!!

ZATO - Previdnost ni odveč!!

AL

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Klemen Tresk 3 Nov 2009 22:32

Zakaj FDA ne odobri Koloidnega srebra, genetsko spremenjeno hrano pa gladko spusti skozi? Čeprav v obeh primerih ni znanstvenih študij o odsotnosti stranskih učinkov na dolgi rok.

Ni denarja v koloidnem srebru v primerjavi z patentiranimi zdravili. Če bi ena država investirala 1% proračuna za zdravstvo za raziskave učinkov coloidnega srebra na zdrave in bolne ljudi, bi več kot 50% farmacevtov propadl. Ali pa nasprotno obogatel, ker bi dokazal, da ima srebro hujše stranske učinke od antibiotikov.

In zakaj ni takšne študije? Ni interesa? Pa zdravstveni stroški letijo v nebo in še vedno ni interesa?
Lobiranje farmacevtov in moč mednarodne zdravstvene organizacije, da sarlatanizira tiste, ki si drznejo proučevat karkoli alternativnega. To je edin logičen odgovor.

Celo, ko hoče naš klinični center kakšne študije v smeri alternativnih metod zdravljenja naredit, ga v primeru pozitivnih rezultatov (Domančič) zaustavijo, da bi odkrili izvor oz. nadaljevali raziskave. Zdravstvo je zelo hierarhično organiziran ceh na svetovni ravni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Bojan 123 21 Nov 2009 17:02

Pozdravljeni!
Tudi za cepivo proti novi gripi niso dokazali, da nima stranskih učinkov (nasprotno vse več je trditev, da ima hude stranske učinke), pa ga vseeno uporabljajo in uradna medicina še celo vsak dan priporoča, čeprav vsebuje živo srebro.

Nadalje nikoli niso dokazali, da pijače v plastenkah niso zdravju škodljive (vsebujejo hormonske motilce, ki se izločajo iz plastike), pa se te pijače veselo reklamirajo in prodajajo. Prosim Vas ljudje, ne bodite taki slepi nejeverni Tomaži. Za božjo voljo uporabite glavo za razmišljanje. Naj vsak sam razmisli, ali je hujši stranski učinek obarvana koža (ob nenormalno visokih dnevnih odmerkih koloidnega srebra), ali stranski učinki, ki jih povzročajo ostala zdravila, pa čeprav vam jih predpiše zdravnik.

Lp bojan

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh