Forum: Zdravstvo pri nas?

Prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji. Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude.

Pilonidalni sinus

Odgovori Nova tema
Default avatar AD91 2 Sep 2013 13:54

Lep pozdrav.

Čez točno dva tedna naj bi ponovno šel na operacijo pilonidalnega sinusa (četrtič). Na enem izmed internetnih formumov (vizita.si) sem zasledil, da obstajajo neke novejše, hitrejše in manj boleče operativne metode (neka laserska metoda). Ena izmed takšnih (privatnih) klinik naj bi obstajala tudi v Sloveniji. Nekje za Bežigradom v Ljubljani naj bi obstajala ena takšna klinika, ki ta problem rešujejo s to novejšo metodo.

Pišem pa na ta forum zato, ker me zanima, če mogoče ve kdo kaj več o tej kliniki, jaz namreč vem samo to da obstaja, in da je nekje za Bežigradom. Ne vem niti naslova, niti imena klinike, pa me zanima, če mi lahko kdo pomaga, če kdo ve kaj več o tej kliniki.

Za vsako informacijo se že vnaprej najlepše zahvaljujem.

P.s.: Ne govorim o laserskem odstranjevanju dlak, ki naj bi preprečilo nadaljne pojavljanje tega problema, ko se post-operativna rana zapre. Več o metodi nažalost ne znam povedati, vem samo to, da so tudi pri njej vpleteni neki "laserji".

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar shirin37 10 Dec 2013 17:36

To je DCP, Parmova 51, LJ (dcp.si)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar denis89 18 Jan 2014 10:35

lp.jas sem imel isti problem,in sem se spravljal k zdravniku 3 leta.bolelo me je samo včasih ko se je vnelo ampak je nastala rana in sem bulo stisnil pa je šel gnoj ven.ampak zacelilo se ni.v ponedeljek 13.1.2014 sem bil na operaciji in so mi odstranili del tkiva,in spodaj so pustili luknjo da se čisti kar je notri....sedaj hodim na preveze vsaki dan,in tudi sam si devam nove gaze če grem na blato,prej seveda dobro očistim.....mogoče kdo ve s čem rano najbolje čistiti da nebi prišlo do vnetja??????? ali so kamilice najboljše???.hvala za odgovor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar še ena pacientka 14 Okt 2014 11:59

Nekje na internetu sem zasledila, da v avstriji na urgenci drugače operirajo pilonidalni sinus in sicer odstranijo vsebino in rano zaprejo z laserjem.
Ali kje v Sloveniji tudi to naredijo?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar odgovor prejšnjenu 14 Okt 2014 17:16

na DCP samo odstranjujejo dlake z laserjem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar inimini 16 Feb 2017 17:02

pozdrav. zanima me če si dobil kaki odgovor? Sama trenutno iščem prav to isto zadevo..

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh