Med.Over.Net

Otroci s posebnimi potrebami

Odgovarjajo: mag. Petra Tomc Šavora, prof. def. logopedinja

Vprašanja ter dileme o vzgoji in šolanju otrok s posebnimi potrebami.

mag. Petra Tomc Šavora , prof. def. logopedinja

petraT

študij logopedije

Default avatar

Maja1994

Molly11 je napisal/a:
upurskapa je napisal/a:
Pozdravljeni!

Po dokončanju študija slovenistike na FF sem se odločila za še en pomemben korak v mojem življenju, in sicer za študij logopedije in surdopedagogike. Opraviti moram 15 diferencialnih izpitov (nosilci predmetov so M. Ozbič, D. Kogovšek, I. H. Boltežar, S. Košir, S. Sardelič, Z. Pirtošek, D. Arapović, E. Farago), ki mi bodo omogočili vpis na 2. stopnjo omenjenega študija. Sedaj pa prosim za pomoč vse tiste, ki se slednjemu tudi posvečate. Kje in kako naj se dokopljem do gradiva, skript, zapiskov, da se lahko začnem na izpite pripravljati? Ali je te mogoče najti v knjižnici Pef, na netu, v knjižnih oblikah po drugih splošnih knjižnicah ...?

Hvala že vnaprej!!!!
Urška
Urška, jaz bom avgusta (predvidevam da) popolnoma na istem kot ti - namreč doštudirala sem angleščino in primerjalno književnost na FF (že kar dolgo nazaj:)), sedaj sem pa na tem ali uresničim že dolgoletno željo po študiju logopedije ali ne... Nisem še čisto 100 %, ker še vedno tehtam + in - študija ob službi (pri 33 letih!!!), ampak ko sem zdajle zagledala tvoj post, se mi je kar zasmejalo :)
Če si za kakšno "sodelovanje", jaz sem za ;) Ampak kot že rečeno, počakati moram na 15. avgust, ko lahko oddam vlogo za dodelitev diferencialnih izpitov.
Pozdravljeni Urška in Molly11. Zanima me ali sta se odločili za opravljanje diferencialnih izpitov, saj se tudi sama zanimam za to. Študiram pa na Pef Mb smer razredni pouk.

Če je katera opravila diferencialne izpite bi bila zelo vesela, če bi vzpostavili stik saj imam 1001 vprašanje preden se zares odločim za ta korak:)

Hvala že vnaprej
Default avatar

Janja12

Tudi jaz bi se rada vpisala na 2. stopnjo studija logopedije. Zanimajo me izkusnje tistih, ki ste delali diferencialne izpite, prakso ipd. Imam ogromno vprasanj, rada bi stopila v stik z nekom, ki je "sel cez to". Vesela bom vsakega odgovora!
Default avatar

Fairy

Zdravo,

ista zadeva kot moji predhodniki, torej po diplomi na drugem studiju bi sla na logopedijo. Oddala sem vlogo in cakam na odlocbo za zacetek opravljanja obveznosti, imam pa ogromno vprasanj - kako je s predavanji, cenami, v koliko letih se da naredit izpite, pa glede prakse... Vse me zanima, hvalezna bom za vsak namig in vse informacije! :)
Default avatar

Res nihce?

Zdravo,

kot predhodnice tudi mene zanima studij logopedije na 2. stopnji. Je kdo opravljal diferencialne izpite? Koliko jih je, priblizno? Kako dolgo ste jih delali? Zahtevnost?

Hvalezna bom za vse informacije!
Default avatar

dumbi

Je kateri uspelo se vpisati na logopedijo? Kako je z diferencialnimi izpiti? Imajo redni študentje prakso že pri dodiplomskem študiju in bi bil to lahko velik minus za tiste, ki se vpisujejo direktno na drugo stopnjo?
Default avatar

Lia13

Živijo Urška in Molly. Zanima me, če sta se potem vpisali na študij, kako je bilo z izpiti, kako sta zadovoljni etc. ... Razmišljam namreč o istem, moja osnova je tudi FF (tuji jeziki).


Hvala že vnaprej za odgovor!
Default avatar

minab11

Pozdravljene!

Zanima me, ali je kateri, ki je pisala zgoraj o diferencialnih izpitih že uspelo narediti izpite? Oz. koliko izpitov so vam določili, in kaj ste po izobrazbi? Obstajajo kakšni zapiski? Letos sem poslala vlogo za dodelitev defirencialnih izpitov za magisterski študij logopedije in surdopedagogige, plačala, in sedaj čakam na sklep. Po izobrazbi sem prof. soc. in zgo..

Mi morda lahko katera logopedinja pove, ali bo "moj fax" oz. dokvalifikacija primerljiva z redno študiranimi (4., 5. letnimi programi) pri iskanju zaposlitve?

Najlepša hvala za vse odgovore in lep pozdrav!
Default avatar

ninci77

Lep pozdrav,

tudi jaz sem oddala vlogo za dodelitev diferencialnih izpitov za logopedijo. Zaključila sem študij biologije in angleščine, pedagoška smer, vendar me že od nekdaj vleče v smer logopedije.
Imam ogromno vprašanj, pa se žal nobena, ki je šla skozi ta proces, ne javi:( Tiste, ki pa so že logopedinje in so delale dodiplomski študij, pa nekako vse zelo negativno nastopijo proti ideji o preusmeritvi poklica in diferencialnim izpitom:/
Če je katera, ki je na začetku poti in bi si rada izmenjala kontakt ter se povezala z "sotrpinkami", bi bila zelo vesela:)
Default avatar

Študentka66

Pozdravljeni!
Tudi jaz bom letos opravljala dif. izpite.
Če je kdo za sodelovanje, naj sporoči, da nam bo lažje. Lp
Default avatar

minab11

Pravkar sem na spletni strani Pedagoške fakultete zasledila cenik zaleto 2017/18. In naša smer: logopedija in surdopedagogika stane 5.500 EUR. Čisto sem paf.... Res ne razumem zakaj tako zvišanje šolnin, ker v šolskem letu 2016/17, sicer te smer niso imeli na ceniku, ampak je bila specialna rehabilitacijska pedagogika, ki je lani stala 3.300, letos pa tudi 5.500.
Je kateri kaj jasno, kaj se dogaja?
Default avatar

log

Lepo pozdravljene,

Tudi sama sem diferencialna študentka smeri log-surdo, pa me zanima če bi se lahko na kakšen način povezale in si tako pomagale z informacijami?
Default avatar

log

Pozdravljene,

Bi se mogoče lahko kako povezale, tudi sama opravljam defirencialne izpite, mogoče lahko ustvarimo FB skupinico?
Default avatar

xSnežinkax

log je napisal/a:
Pozdravljene,

Bi se mogoče lahko kako povezale, tudi sama opravljam defirencialne izpite, mogoče lahko ustvarimo FB skupinico?
Živjo. Tudi sama sem se odločila, da to jesen oddam prošnjo za opravljanje diferencialnih izpitov iz logopedije. Ste se študentke morda na kakšni strani že povezale? Namreč ogromno je komentarjev z vprašanji kako postopek opravljanja izpitov poteka in kje nabiraš potrebno izkušnje pred vpisom na 2.stopnjo, ampak nikjer ni nobenega odgovora. Kakršnegakoli kontakta bi bila zelo vesela :)
Default avatar

-+bebica+-

Pozdravljene,

tudi jaz bom letos opravljala diferencialne izpite, če bom le zdaj 19.4.2017 uspešno naredila komunikacijski preiskus. Pa, če vam je lahko tekom diferencialnih sodelujemo, jaz sem za :) upam, da tudi ve :)

Lep pozdrav
Default avatar

-+bebica+-

log je napisal/a:
Pozdravljene,

Bi se mogoče lahko kako povezale, tudi sama opravljam defirencialne izpite, mogoče lahko ustvarimo FB skupinico?
Pozdravljena,

zanima me, če je katera že ustvarila skupino na fb strani?

Tudi sama bom v letošnjem letu pričela z diferencialnimi izpiti v smeri Logopedija in surdopedagogika, če bom seveda v sredo, 19.4.2017 uspešno opravila komunikacijski preskus.

Hvala za odgovor in upam, na našo skupno sodelovanje :)

Lep pozdrav
Default avatar

minab11

Teh nekaj zadnjih odgovorov pa sem kar malo spregledala... Ja za FB skupino, vsekakor... Glede direfencialnih... jaz sem jih dobila kar nekaj + prakso, tako da še razmišljam o tem, ali bi sploh šla v to...kako daleč ste ve? Baje da so zapiski vojna tajna....
Je že kateri upselo narediti kakšen izpit?

Vse dobro vam želim in upam da se najde kakšna, ki nam bo malo v pomoč!
Default avatar

bobasirk

Pozdravljeni,
Mene pa zanima, ce je mozno logopedijo studirati tudi izredno?
Hvala vnaprej za odgovor
cron