Ženski in Moški čvek

Samski kaj potujete?

Default avatar
A samski kaj potujete? V mislih imam potovanja brez agencij, popotniško potepanje na svojo roko?
Večkrat se menim s samskimi preko neta pa večinoma zanikajo, pravijo, da ne potujejo, ker so samski in nimajo s kom it?
Jaz pa sem samska, potujem, sem popotnica in mi je čisto ok?
A ostali, ko ste samski, tudi ne potujete?
Je to gor kaj solo-popotnikov?
Pa ne mislim potovanj z agencijami.
Jaz grem kar sama in uživam.
Default avatar
Pri nesamskih pa me zanima, če ste mogoče prej, ko ste bili samski bolj ali manj potovali?

Nasploh pa me zanima kako preživljate dopuste? Na morju in lenarjenje, potovanja iz kraja v kraj, športne aktivnosti, ste kar doma, delate na vrtu,kmetiji...?
Default avatar
Ko se mi potuje, sedem na kolo in grem! Včasih uporabim avto! Dan dva, tri, šest, cel mesec, ni pomembno!
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar
hej popotnapotovalka!;)

Sem samski in ravno septembra grem sam za 3 tedne na eno fulll noro potovanje..brez agencije...potovanje iz kraja v kraj...in komaj čakam da grem! RES! Ni mi niti najmanj čudno...Kaj pa ti, greš kam poleti?
Default avatar
Meni se zdi v ednini itak laže kot v skupini ... Sem hodila sama naokrog in spoznala veliko ljudi, ki so bili prav tako sami, sploh Avstralci in Američani - so si vzeli pol leta ali še več ter popotovali po Evropi, vsa čast. In to davno pred internetom, danes je vse skupaj sedemkrat lažje.
Edino na kak treking ne bi šla sama.
Default avatar
popotnapotovalka je napisal/a:
Jaz nikoli ne grem sama, nikamor, tudi v hribe ne... in tudi z agencijo ne. :)
Default avatar
Potovanje in destinacija je bolj odvisna od financ kot od tega, ali imam družbo ali ne. Če bi vedno čakala na nekoga, bi se presneto načakala, da ne govorim o slabi volji itd. Bz. Kot je napisal Paco, če se ti kam zalušta, se vsedeš v avto ali pa na kolo in pičiš. Drugo so daljše destinacije, pa tudi če si sam, lahko spoznaš druge ljudi, ki ravno tako potujejo sami ali v paru. Backpacking pa to. ;)

Kar se tiče potovanj v samskosti in v vezi, bi rekla, da je več potovanja v vezi. Že zaradi tega, ker te solo variante vedno najdražje pridejo, če pa koristiš še kak popust za dva, je pa sploh super (no, sej za koriščenje takega popusta dejansko ne rabiš partnerja, ampak samo še ega prijatelja/ico zraven).

Edino na morje bi raje šla s prijateljico kot sama, to mi je pa res tako družabno preživljanje časa, ko se samo ne pržiš na soncu, ampak vržeš kake karte (še v dve je težko), ali se greš zezat na mini golf, zvečer ven ipd. Pač lažje je ponoči še s kom skozi gozd it kot pa sami, brrr
Default avatar
O ja, jaz grem :). Nahrbtnik, spalna vreča, šotor in akcija. Čez pol leta se odpravljam v Avstralijo. Letos poleti pa krog po Romuniji. Sama, oboje.
Default avatar
Js tut sama ne bi upala potovati zaradi lastne varnosti (backpacking variana v lastni režiji). Kako to pol izgleda ko te kakšni nadlegujejo. brrr, not for me. Pa ne morš pol skoz izgledat kot kak hobo da te ne bi nadlegovali. Okradejo te pa tko in tko lahko povsod.
Default avatar
Jaz nimam nobenih res slabih izkušenj s potovanj. Se najde kak tip, ki teži pa ga skenslam in to je to.
Kaj je hobo?
Default avatar
Ko ima pare, vozi se u avtu, a ko jih nema trci po asfaltu.
To men svejedno je, to men svejedno je, ko ima pare i ko ne.

Ko ima pare kupa se u moru, a ko jih nema kuci u lavoru.
To men svejedno je, to men svejedno je, ko ima pare i ko ne.
Default avatar
Aja hobo v angleškem slengu pomeni homeless person torej brezdomec po našem slengu klošar. Mene so pa vsakič če sem šla kdaj na avion sama, so me tam že ogovarjali kaki starci in se vsiljevali tko da ne bi si upala sama potovati. Pa nism bla nikol izivalno oblečena, bla sem poslovno oblečena navadne business hlače in srajca poslovna. Ja sj, če si ženska te bodo nadlegovali tut če ženska ne izgleda dobro, kaj češ tko je na žalost, sam mene bi tut to motilo, bi me blo strah.

En moj frend k tko potuje kot ti, sam mi vedno pravi da če sam potuješ moraš izgledati kot klošar skoraj zato da si bolj neopazen za druge da te ne nadlegujejo itd, da nisi v nevarnosti.
Default avatar
Za potovanja z nahrtbtnikom business oblačila niso primerna. Za taka potovanja so primerna pohodna, športna oblačila. Pa to ne pomeni, da moraš zgledat kot klošar. Jaz se ne počutim kot klošar in tudi ne zgledam kot klošar.
Default avatar
No tko mi je frend reku, js sem šla itak samo parkrat na avion sama, nisem pa rekla da sem sama potovala. In tam sem bila oblečena v poslovna oblačila. Frend je mislil da če človek sam potuje da ne smeš izgledati kot nek papagaj v kričečih oblačilih ali ženske z make upom, štikli itd...taka oprava je pač neprimerna in privablja lahko freake.

Ti se sigurno ne oblečeš tako? Pač oblečeš se preprosto, praktično. Vendar kljub temu kot si že sama omenila bo ženska s sivo opravo na takih potovanjih privabljala tipe.

Drugače js občudujem take ljudi ki imajo jajca potovati sami, res kapo dol. Js neb upala.
Default avatar
Potovanje z nahrbtnikom, kričeča oblačila, makeup... ne to res ne gre skupaj. To se seveda 100% strinjam. In se seveda ne oblečem tako. Oblečem se tako kot sem napisala in to ni klošarsko. Nisem še videla popotnice v štiklih.
S sivo opravo? Kakšna pa je siva oprava?
Težakom se pač umaknem in to je to. Načeloma je tako, da recimo v Skandinaviji nimaš težav s težaki. V kakih bolj muslimanskih državah pa znajo biti težave, sicer z nekimi orto muslimanskimi državami še nimam izkušenj. Imam samo izkušnje s takimi ne preveč ortomuslimani. Njim je pa čudno ja, da ženska sama okrog vandra.
Default avatar
Kadar sem imela fanta, sem tudi sama hodila na trekigne, potovanja. Še nisem našla takega, ki bi mu sedel tak način dopustovanja.
Default avatar
Ja js sem imela pred leti neke romantične vizije kako bi šla potovati sama nekam v Indijo. No potem ko sem imela možnost iti parkrat sama samo na avion sem dobila feeling da nekako tak tip potovanja ni zame.

Siva oprava mislila sem športna oblačila ki so nesexy in niso ponavadi opazna. Zato sem uporabila izraz siva.

Uff ja kakšne muslimanske države tam pa ne vem če je varno za žensko da sama potuje. V glavnem za take stvari iti sam potovati moraš biti res prava oseba za to. Pa razni trekingi, to je moja mami takšna bolj avanturistične narave. Take stvari so bolj za avanturistične, športno naravnane ljudi.

Js če bi šla bi šla za kak mesec v mikronezijo, polinezijo in tam po otokih in samo plaže bi raziskovala ker obožujem plaže, ocean, potapljanje. To bi pa blo zame, 300 parov bikink in mikronezija lol (joke).
Default avatar
Ampak Princesko pa čisto povsod napadajo... :D

Dopust ala poležavanje na plaži z možgani na off in čivavo na straži? Nah. Morje je fajn, ker lahko v vodo skočiš. Sicer se mi pa letos nekaj lušta enih 1400km z biciklom na sever. Pa en malo manj vroč vikend moram sprobat, če bi šlo okrog Istre v enem šusu.
Default avatar
Markiz, ti to resno? Zakon si. Jaz imam tudi rada take izzive, samo ne tako dolge etape kot jih imaš ti.
Default avatar
Saj pravim, zaenkrat ideja. :) Nisem pa še šel solo in na lastno pest kaj takega. 200km na dan je zame doable, torej en teden do gor in avion nazaj. Moram pa naredit eno pentljo do Kranjske Gore in naslednji dan do Pule, da vidim če preživim "mal" hujši tempo. :)