Med.Over.Net

ARHIV - alternativa in zdravo življenje

delo maserke v avstrijskih hotelih

Default avatar

MASER

Pozdravljeni!
Zanimam se za delo maserke v avstrijskih hotelih. Ali ima kdo izkušnje in lahko kaj napiše o lastni izkušnji, nastanitvi, plačilu,... Kako je če nimaš (veliko) delovnih izkušenj. Hvala za odgovore. Lep pozdrav.
Default avatar

JureKlemencic

Pozdrav!

Delal tam nisem, vendar predvidevam, da glede na njihov višji standard, je temu primerna tudi višja plača :)

lp
Terapevtska masaža Bodyteam | Jure Klemenčič
Default avatar

Robert Kmetec

Pozdravljeni,

Sam sem nekaj mesecev pogodbeno delal v avstriji plačilo ni bilo slabo.
Drugače pa plača maserja v Avstriji ni ravno posebej visoka (1200 - 1400 € ).

Res pa je da kar precej iščejo maserje, velika prednost je tudi zraven masaže še limfna drenaža.

lp
Robert
******************************
NEGA TELESA Robert Kmetec
Dalmatinska ulica 39, Maribor
GSM: 040 / 459 596
www.negatelesa.si
E-mail:[email protected]
Default avatar

Masseur

Zani ma me delo MASERJA ,v AVSTRIJI! Sem maser z 20.l. prakse ,kot maser = Švedske, Športne in terapeutske masaže . Zanima me zaposlitev ! Info. Prosim na gmail: [email protected]
Default avatar

Fejk

Če je možno in,če kdo tukaj ve kje iskati linke karkoli za delo maserja v Avstriji in SLO.
Sem poklicna Maserka.

Hvala za odgovore

pišite mi na [email protected]

lp
Default avatar

Kvaliteten

Pozdravljeni, tudi mene zanima delo v Avstriji kot maser. Imam 10 let izkušenj, obvladam vse vrste masaž: terapevtske, športne, klasične, limfno drenažo, Ayurvedo, refleksno...

[email protected]
Default avatar

mihaogrin

Od oglasa do oglasa je razlik kar precej, saj zaposlovalci iščejo zelo različna znanja in ponujajo različne možnosti zaposlitve. V osnovi se iščeta dve vrsti maserjev – maser in medicinski maser, na kar morate biti pozorni pri branju oglasov, saj največkrat to ni opredeljeno že v naslovu. Za delo maserja (= Masseur, plača okoli 1100 € bruto) zadošča s tečaji ali s šolo pridobljeno znanje, medtem ko je za delo medicinskega maserja (= Medizinischer Masseur ali Heilmasseur, plača po kolektivni pogodbi je min. 1404 € bruto) zahtevano spričevalo o strokovni usposobljenosti. V primeru, da te niste opravili v Avstriji, je potrebna tudi nostrifikacija. Dodatki se prištevajo glede na dodatna znanja, posebej iskani so kadri, usposobljeni za hidroterapijo, balneologijo, limfno drenažo/edem terapijo in elektroterapijo kot Medizinischer Masseur in hot stone, Ayurveda, … bolj v smeri Medical Wellnessa.

Prav tako je veliko razlik glede zahtev o znanju tujih jezikov; nemščino je treba vsaj pogovorno tekoče obvladovati, nekateri ponudniki dela zahtevajo perfektno znanje; vse je odvisno od klientele hotela. Maser naj bi imel tudi znanje drugih tujih jezikov – angleščina, francoščina, italijanščina, ruščina – v tem vrstnem redu. Pa še to: za delo maserja v avstrijskih hotelih ali wellness centrih ni dovolj le strokovna usposobljenost, ampak mora oseba imeti tudi zelo dobre komunikacijske in socialne veščine (prijaznost, komunikativnost, uglajenost, ustrezno nagovarjanje, spoštljivost, …). Praviloma velja, da maser v času nezasedenosti pomaga pri drugih delih v hotelu, denimo v wellnessu, fitnesu, lahko tudi pospravlja sobe – odvisno od delovnega mesta.
Večkrat ponudniki dela ponujajo tudi brezplačno bivanje in prehrano (freie Kost) ali pa samo brezplačno nastanitev (freie Unterkunft ali freie Logie/Logis), kar seveda vpliva na to, koliko boste dejansko zaslužili.

Kolikor vem, pri nas nobena slovenska agencija ne posreduje pri zaposlitvah maserjev v tujini, tako da je iskanje v celoti prepuščeno vsakemu posamezniku.

Želim vam uspešno iskanje in zaposlitev,
Miha Ogrin, med. Masseur FA SRK
Medicinska masaža Ogrin
Mobilni telefon: 031 669 875
Spletna stran: www.masaza-ogrin.si
Default avatar

Točni in natančni podatki

mihaogrin je napisal/a:
Od oglasa do oglasa je razlik kar precej, saj zaposlovalci iščejo zelo različna znanja in ponujajo različne možnosti zaposlitve. V osnovi se iščeta dve vrsti maserjev – maser in medicinski maser, na kar morate biti pozorni pri branju oglasov, saj največkrat to ni opredeljeno že v naslovu. Za delo maserja (= Masseur, plača okoli 1100 € bruto) zadošča s tečaji ali s šolo pridobljeno znanje, medtem ko je za delo medicinskega maserja (= Medizinischer Masseur ali Heilmasseur, plača po kolektivni pogodbi je min. 1404 € bruto) zahtevano spričevalo o strokovni usposobljenosti. V primeru, da te niste opravili v Avstriji, je potrebna tudi nostrifikacija. Dodatki se prištevajo glede na dodatna znanja, posebej iskani so kadri, usposobljeni za hidroterapijo, balneologijo, limfno drenažo/edem terapijo in elektroterapijo kot Medizinischer Masseur in hot stone, Ayurveda, … bolj v smeri Medical Wellnessa.,
Minimalna plača v Avstriji znaša 1050 € neto (ca. 1300 bruto). Manj kot toliko ne smejo dati - govorim za 40h tedenski delavnik. Ko gre za delo maserja je odvisno od hotela kaj iščejo. Hoteli ponavadi iščejo maserje za razne sprostilne masaže (ne fizioterapevtske). Kot fiziterapevt - maser v Avstriji skoraj ni mogoče delati, če nisi pri njih naredil šolo in ti nemščina ni maternji jezik. So strogi ko gre za resna dela: fizioterapevt ipd. Ko gre za maserje v Wellness centrih oziroma v Hotelih, kjer ni zahtevano neko hudo strokovno znanje fizioterapevtskih masaž ipd. potem so delodajalci bolj prilagodljivi. Dovolj je znanje npr. Ayurveda masaž, Reflexoterapije, ipd.. Moram pa opisat osebno izkušnjo z avstrijskim fizioterapevtom: to je čisto nekaj drugega kot smo vajeni pri nas.... se ne da primerjati, tako da jih tudi razumem zakaj so tako strogi pri zaposlovanju tujcev, ko gre za bolj strokovna dela.
mihaogrin je napisal/a:
Prav tako je veliko razlik glede zahtev o znanju tujih jezikov; nemščino je treba vsaj pogovorno tekoče obvladovati, nekateri ponudniki dela zahtevajo perfektno znanje; vse je odvisno od klientele hotela. Maser naj bi imel tudi znanje drugih tujih jezikov – angleščina, francoščina, italijanščina, ruščina – v tem vrstnem redu. ,
Tekoče znanje nemščine je OBVEZNO. Nemščino morate obvladati res dobro. To pomeni tekoče, sproščeno in samozavestno komuniciranje v nemškem jeziku, ker gre za manj ali več nemškogovoreče stranke. Tujih turistov je malo. Znanje nemškega jezika ni zahtevano tam kjer ni stika s strankami.... pri masažah pa to ni primer - sploh ker večina hotelov sodeluje s kakšnimi kozmetičnimi firmami in seveda uporabnikom wellness storitev želi prodati kakšne izdelke - kar pomeni da za prodajo moraš res dobro govoriti nemško. Znanje ang, fr, it jezika je zaželeno, ni pa pogoj.... to še najmanj gledajo.
mihaogrin je napisal/a:
Pa še to: za delo maserja v avstrijskih hotelih ali wellness centrih ni dovolj le strokovna usposobljenost, ampak mora oseba imeti tudi zelo dobre komunikacijske in socialne veščine (prijaznost, komunikativnost, uglajenost, ustrezno nagovarjanje, spoštljivost, …).
Osebnostne lastnosti so najbolj pomembne. Lahko je nekdo idealen maser, samo če je nejevoljen ves čas, konfliktna oseba, ni pripravljen dlje delati z namenom da zadovolji stranko, ni prijazen in kompatibilen s sodelavci, se jezi ker mora narediti 15 masaž na dan ali pa še zvečer priti nazaj ker ima samo eno stranko....bo že po eni sezoni letel ven. Iščejo ljudi, ki se zavedajo da morajo delati tudi po 10h na dan v visoki sezoni in to z nasmeškom in brez trohe nejevolje ali nezadovoljstva....tega ne tolerirajo. Pa še nekaj: stranka ima vedno prav in se ji ustreže, ne glede na to koliko se v resnici preserava. Delavci so tukaj v najslabši poziciji - nimaš se kaj pregovarjat ali dokazovat kdo ima prav - enostavno narediš to kar stranka hoče - želi - zahteva.
mihaogrin je napisal/a:
Praviloma velja, da maser v času nezasedenosti pomaga pri drugih delih v hotelu, denimo v wellnessu, fitnesu, lahko tudi pospravlja sobe – odvisno od delovnega mesta.. ,
Maser, ki ni 100% zaseden z masažami, bo zagotovo imel še druge zadolžitve. Če je možno bo delal še kakšne kozmetične tretmaje, manikuro, pedikuro ipd. Če tega ne zna oziroma ni strank za tovrstna dela, bo pomagal pri strežbi, bo delal kot sobarica, pomival posodo ipd. Nikakor pa ne bo sedel in brez dela. To je v Avstriji povsem normalno. Če te vzamejo in zaposlijo ti bodo tudi delo dali - sedel in gledal v zrak siguren ne bo nobeden.
mihaogrin je napisal/a:
Večkrat ponudniki dela ponujajo tudi brezplačno bivanje in prehrano (freie Kost / Verpflegung se tudi reče) ali pa samo brezplačno nastanitev (freie Unterkunft ali freie Logie/Logis), kar seveda vpliva na to, koliko boste dejansko zaslužili. ,
Vsi hoteli v turističnih krajih nudijo brezplačno bivanje in prehrano. Samo hoteli v mestih ne nudijo namestitve. Je pa kvaliteta namestitve ali prehrane drugačna od hotela do hotela. Ponekod je res idealna in ni potrebe da bi dodatno zapravljal za hrano. Ponekod imajo delavci lastne sobe z lastno kopalnico, ponekod pa lastno sobo - kopalnico pa delijo z vsemi ostalimi sodelavci, ponekod pa si sodelavci tudi sobe delijo.... različno od hotela do hotela.

Vse kar sem napisala prihaja iz mojih lastnih izkušenj saj že 2 leti delam v hotelu v AT. Vsepovsod je različno, nekje je ena stvar dobra, drugje pa druga. Kot povzetek lahko rečem le to, da je Avstrija - Avstrija, Balkan je Blakan. Delo tukaj je organizirano v nulo in je delavec 100% izkoriščen. Je potrebno kar nekaj časa da se človek navadi in prilagodi na njihov način dela. V določenih hotelih maserke delajo po 10h na dan brez pavze.... niti toliko časa nimajo vmes med prejšnjo in naslednjo stranko, da zamenjajo rjuhe in si umijejo roke v miru ali pa v počasnem tempu.

Dela v Avstriji je dovolj kdor hoče delati in je pripravljen zavihati rokave. Tukaj je vsak plačan za delo. Tukaj se res hodi delat in ne v službo tko, kot v Slo. Je pa res, da vsakemu ki se potrudi, je priden in vredu človek dajo možnost, pomagajo da zaštarta, se znajde in zdrži, in tudi pomagajo da napreduje. Dobrega delavca ne bodo kar tako spustili iz rok. Je pa treba nekaj časa delati tukaj, da se človek dokaže in dobi reference, potem pa je zmagal. Pa še ena stvar je: jezikanja ni. Tukaj je šef - šef in se naredi to kar je zahteval. Tle ni tko kot v Slo, ko šef neki reče pa se mu vsi za hrbtom posmehujejo, češ kaj pa si on misli da je, če je šef misli da neki je ipd. ipd. Tukaj je hierarijska lestvica jasna in se ve kdo je kdo in kdo je na katerem nivoju in kam sodi.

V Hotelu se dela min 8 ur na dan in 6 dni na teden. Zelo zelo malo hotelov nudi 5-dnevni tedenski delavnik. Samo hoteli v mestih (ki ne nudijo namestitve) nudijo 5-dnevni tedenski delavnik. Normalen delavnik po hotelih v AT je 9 ur na dan / 6 dni na teden. V visoki sezoni se dela tudi po 12 ur na dan. in tudi po nekaj tednov skupaj brez prostega dne. Sem tudi en cel mesec delala po 12h na dan brez enega prostega dne.... čeprav mi ta prost dan pripada in bi ga morala imeti.... ampak je pač tko, dela se dokler je delo in se niti ne pomisli, da bi zahteval neke svoje pravice ali izsiljeval to kar ti tudi dejansko pripada po pogodbi..... Pač, cel kolektiv dela in to je to. Delajo tudi šefi, lastniki hotelov so 24 ur na dan, celo sezono so tam...brez enega prostega dne v celi sezoni.... seveda pa je to pri nas nepojmljivo, tukaj pa je to nekaj normalnega, ker se oni zavedajo da živijo od turistov in delajo takrat, ko imajo delo.

Najbolj uporabne strani za iskanje dela v turizmu v AT so:
www.ams.at
www.roolingpin.at

Najboljša varianta je, če sam iščeš delo. Obstajajo neke agencije oz. posredniki, samo vzamejo provizijo. CV je potrebno napisati v nemščini, drugače tvoje vloge sploh ne obravnavajo.

Pa srečno vsem tistim, ki ste namenjeni v tapravo EU.
Default avatar

12t51f1

In to je cilj življenja. Delat nonstop brez predaha, med tem ko ti življenje počasi polzi skozi prste.
Default avatar

Gastarbeiter

12t51f1 je napisal/a:
In to je cilj življenja. Delat nonstop brez predaha, med tem ko ti življenje počasi polzi skozi prste.
Ja, nekateri moramo delati in plačevati prispevke, davke in vse ostalo, zato da nismo v breme nikomur, da upokojenci dobijo penzijo, država preživi in lenobe še naprej prejemajo socialno pomoč.