Med.Over.Net

ARHIV - alternativa in zdravo življenje

kako postati maserka

Default avatar

Slaviša

Pozdravljeni,
toplo priporočam Šolo za maserje in terapevte Higeja (priprava za NPK maser in imajo tudi licenco za izvajanje preverjanja in potrjevanja NPK), ki prireja tečaje po vsej Sloveniji (Maribor, Koper, Ljubljana). Naučijo vas strokovne masaže, dajo veliko teoretičnega in praktičnega znanja, saj imajo strokovno usposobljene predavatelje (dipl.fizioterapevte, manualne terapevte, osteopate,...)...več informacij najdete na
http://www.higeja.si/...lep pozdrav:))
Default avatar

Alenka77

Pozdravljeni,
toplo priporočam Šolo za maserje mojStil (tečaj masaže mojStil)

Brez dolgovezenja vas bodo NAUČILI MASIRAT s posebaj pripravljenim gradivom, po katalogu za Maserja/Maserko.
Povedali vam bodo tudi, da ni potrebno imet NPK kot to vsi obešajo na velik zvon, da je to danes kao neki HIT.
Če pa ga že želite opravit, pa stane samo 156 EUR.

Team je več kot strokoven, je tam ZARADI VAS. To da imajo nazive kot dipl. fizioterapevt-ka in maser NPK, pa se mi zdi neumestno omenjat, ker je to itak osnova, da lahko sploh podajajo znanje.

Kar mi je bilo všeč na tečaju je to, da se tudi potrudijo za prijetno vzdušje in organizacija na sploh do popolnosti....tako smo imeli tam tudi zajtrk, hotelska kosila, popoldansko sadje, vso gradivo, zvezke, kulite... še tehnični svinčnik so nam prinesli, olja, masažne mize, brisačo so nam celo podarili (tako velike brisače še videla nisem v živo)

Skratka, odnos, da se ti zdi, da si KRALJ-ICA

Več informacij najdete na
[www.tecaj-masaze.com]
Default avatar

katty83

Zdravo,
sem nova na forumu in prebiram tule teme in nasvete v zvezi z masažami...
Sama se sicer tudi ukvarjam z masažami - klasično švedsko masažo.

Robert Kmetec, mi lahko kaj več napišete kako izgleda NPK izpit? Ko že imaš vse "zdravstvene predmete" za bolničarja-negovalca opravljene in manjka samo še ta končni izpit? Odločila sem se, da opravim še ta NPK, sem namreč tik pred tem izpitom, in me zanima kaj vse potrebujem in kako približno to poteka? Ali potrebujem vse svoje pripomočke, kot je brisača, rjuha, olje. Ali je nujno potrebno imeti anatomsko oblikovane čevlje - medicinske ali po lastni želji. In pa kako je potrebno biti oblečen? NUjno v belem ali lahko kombinacija? Hvala za odgovore!

Prijeten dan vsem,
Katty83 :)
Default avatar

Robert Kmetec

Pozdravljena,

Sam sem NPK delal leta 2005 na ZTI Ljubljana (žal jih več ni kolikor mi je znano).
Predvidevam, da se je sedaj vse skupaj že malo spremenilo.
Sam sem za NPK na ZTI opravil vse teoretične izpite ter nato še praktičnega pred komisijo.
Mislim, da bi najbolje bilo vprašati na Higeji, kjer so po mojih informacijah zelo profesionalni in ti bodo seveda lahko podali informacije s prve roke.
Želi ti veliko masaž in zadovoljnih strank.

lp
Robert
******************************
NEGA TELESA Robert Kmetec
Dalmatinska ulica 39, Maribor
GSM: 040 / 459 596
www.negatelesa.si
E-mail:[email protected]
Default avatar

Woman3000

Takole je.
Slovenija je edina država,kjer lahko opravljaš masaže samo z opravljenim praktičnim tečajem,okoli 50 ur prakse je,na koncu dobiš diplomo.
NIKJER drugje,v nobeni državi,ne moreš delati kot maser samo z diplomo,ampak rabiš NPK.
Čez 2 let po zadnjih razsikavah ne bo nihče niti v Sloveniji več zaposljiv brez NPK-ja. Samo tečaj bo premalo.
Default avatar

jaka_lj.

Živjo!

Tudi v Sloveniji potrebuješ certifikat o NPK, če želiš masirati, kajti če te obišče inšpekcija, sledi kazen. Za opravljanje poklica maser je potrebno opraviti usposabljanje za maserja v obliki tečaja in na koncu opraviti izpit za pridobitev NPK. Kot maser potrebuješ dobro teoretično znanje s področja anatomije in fiziologije, saj drugače ne veš kaj masiraš. Masaža pač ni navadno božanje.
Če tega nimaš, uradno nisi maser/ka, prav tako kot nekdo, ki študira pravo, še ni pravnik, če študija uspešno ne zaključi. Žal je pri nas še vedno vse preveč samooklicanih "maserjev" brez ustrezne usposobljenosti. Prav zaradi tega je veliko ljudi nezaupljivih do maserjev in se raje ne odločijo za masažo. Vse to pa meče slabo luč na poklicne maserje.

Lp Jaka
Default avatar

gri5zli

se strijam z napisanim, ker eni mislijo da je to samo eno božanje.
Default avatar

metuljcica666

samo na kratko. NPK je navadno natolcevanje...z njim ne boš pridobil nobenega novega znanja, saj je to samo golo preverjanje.
vso znanje moraš " s sabo prinest".

NPK je samo še ena roka države, da cuzajo denar.

Tečaji masaže so edini, ki ti dajo znanje. Tukaj se pač vsak posameznik odloči, kdo na trgu je dovolj dober, da ga nauči.
Da je NPK navaden zrak, govori že samo po sebi dejstvo, da lahko v SLO vsak odpre sp in masira (tudi brez tečaja)
ampak upa, da ni veliko takšnih, ki mislijo, da lahko gredo kar tako masirat...ker so si sposodili eno knigo ali ker jim je prijatelj malo pokazal.
Default avatar

RokRok

mojStil je pravi naslov za tečaj masaže.
Bil sem pri dveh različnih in je razlika kot noč in dan.
Default avatar

MrPuma

A kdo ve kako se pridobijo znanja anatomije, fiziologije, higiene, zdravstvene vzgoje in komunikacije za NPK maser, če nimaš izobrazbe v tej smeri? Jaz sem šel na ekonomsko in ne vem kako se izpolni ta pogoj. So kakšni tečaji?

Zdaj potujem po Kambodži in me masaže ful zanimajo. Sem imel kamboško masažo brez olja in to ti pretegne vsako večjo mišico, ki te mantra po treh urah na fitnesu.
Default avatar

mihaogrin

Pozdravljeni,

poiščite šole, ki izobražujejo maserje. Če želite opravljati poklic maserja vam NPK velja za poklic maserja klasične masaže kot osnovne masaže.
Kaj ne spada pod NPK maser si poglejte na tej povezavi: http://www.pisrs.si/Pis.web/npb/2011-01 ... pb2-p1.pdf , oziroma tukaj: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV8810#
Miha Ogrin, med. Masseur FA SRK
Medicinska masaža Ogrin
Mobilni telefon: 031 669 875
Spletna stran: www.masaza-ogrin.si