Med.Over.Net

ARHIV - alternativa in zdravo življenje

Odprava celulita

Default avatar

nevedna

Nikoli se nisem obremenjevala s celulitom, sedaj pa mislim, da ga je le preveč in da ne bo kr sam izginil, pa čeprav uspešno hujšam ;)

Že nekaj časa se pravilno prehranjujem (zdrava prehrana, izstisnjeni sadni sokovi, ogromno vode), gibam se vsak dan, kardio in dvigovanje uteži, torej hujšam zdravo. Želela bi se še znebiti celulita. Vem da bo delno pomagala prehrana, nekaj pa moram narediti še z masažo. Predvsem me zanima, katero kremo oz. kaj sploh potrebujem, da bi lahko to izvajala sama in pa kakšno masažno krtačko oz. s čem sploh se masira ta zadeva.Celulit imam po celih nogah, zato menim, da bom potrebovala kar nekaj časa, da se ga znebim.

Nočem nasedat raznim reklamnim izdelkom, ki so samo pretirano draga, učinek pa ni ne vem kako boljši. Prosim, da mi napišete, če je sploh pomembno s čem se namažem pred masažo, ali bi bilo dovolj kar npr. Nivea ali kakšno olje.

Zanima me tudi, kako se imenuje takšna masaža pri strokovnjaku in kako jo vršijo, oz. koliko časa povprečno se potrebuje za odpravo celulita pri nogah ter koliko to stane.

Zahvaljujem se za odgovor(e).

Lep pozdrav!

Barbika
Default avatar

Mojca K.

Pozdravljeni,

celulit je težava mnogih žensk in res se ga ni tako lahko znebiti. Svetujem vam, da nadaljujete z zdravim načinom življenja in potrpežljivostjo, saj je tudi nekaj časa trajalo, da je prišlo do takega stanja, kot ga imate sedaj. Zato pustite telesu, da počasi sprejme nov, zdrav način življenja.

Podprete ga lahko s suhim krtačenjem - s krtačo, ki je groba in iz naravnih vlaken. Tu ne potrebujete nobenega olja. Krtačite zjutraj in zvečer s krožnimi gibi po notranjosti noge navzgor in po zunanjem delu noge navzdol(vsako nogo 5 minut). S krtačenjem vplivate na pretok krvi, limfe in medceličnine v telesu in s tem tudi na zmanjšanje celulita.

V kozmetičnem salonu naj vam naredijo limfno masažo, občasno masažo proti celulitu.

Če kadite, vam svetujem, da počasi opustite kajenje, saj nikotin škodi telesu zato, ker so celice v tkivih premalo obogatene s kisikom. Ko pijete , pijte počasi in po požirkih in ne velikih količin naenkrat.

Velike spremembe se začnejo z majhnimi koraki! Veliko uspeha vam želim.

Lep pozdrav,
Mojca Kurent
Default avatar

nevedna

Najlepša hvala za vašo pomoč.
Takoj jutri si kupim takšno krtačko in pričnem z masažo, ko pa bo "viška" denarja, se pocartkam še z masažo v kozmetičnem salonu.

Lep pozdrav!

P.S. Hvala bogu ne kadim.
Default avatar

ninka

Hojla!

Tudi jaz se spopadam z odpravo celulita in se že nekaj časa odpravljam na masažo-linfno drenažo. Zanima me kolikokrat bi morala obiskati tovrstno masažo in ali bi bil dovolj obisk 1 krat na mesec pri maserki. Ali mi lahko svetujete kje v Ljubljani je kakšen kozmetični salon, kjer izvajajo limfno drenažo?
Hvala in lep pozdrav,
Default avatar

Mojca K.

Pozdravljeni,
počakajmo na odziv uporabnikov, sicer pa pokličite kozmetične salone in povprašajte po izšolanih osebah.

Svetovala bi vam bolj pogost obisk - dvakrat mesečno.

Lep pozdrav,
Mojca Kurent
Default avatar

Betina

tudi sama se spopadam s celulitno nadlogo,hodim na body wrapping v kozmetični salon.Po petih terapijah se mi je obseg zmanjšal za okoli 1-3cm.Nameravam narediti še pet terapij.Zdravo se prehranjujem,hodim na telovadbo in doma se vsak večer mažem s kremami proti celulitu.
Septembra bi ponovila še enkrat postotek,torej še 10 terapij,zanina me ali je to preveč in koliko mora poteči časa od končane terapije(10x)
Hvala za odgoror,lp Beti
Default avatar

Ayda

Odgovor z Ninko!Lepo pozdravljena!

Tudi jaz imam težave s celulitom,zato sem začela obiskovati mojo prijateljico katera se ukvarja z raznimi masažami,ima aparate kot so ultrazvok in elektrostimulator,kateri pomagajo za hujšanje in odpravo celulita!Lani sem opravila cca.13terapij za celulit,je pomagalo,bistveno se je zmanjšal,ni pa se mi povrnil da bi se mi naredil novi!Če želiš mi lahko pišeš na spodnji mail,pa ti kaj več povem oz,ti posredujem prijateljičino številko pa se sami dogovorita!

Lep pozdrav!

moj mail:[email protected]
Default avatar

črti

zivjo!

jaz bi priporocala elektro-akupunkturo. rezultati so odlicni, izvaja jo lahko vsak posameznik sam po potrebi. mozna je kombinacija tudi z elektromagnetno stimulacijo, kar se pospesi izlocanje odpadnih snovi iz telesa. obe metodi vključuje aparat satroni stimulator. vec si lahko ogledate na www.espri-sp.si.

priporocam!

lp!
Default avatar

TeamMoments

Poleg VelaSmooth naprave priporočamo tretmaje Slim Lipo laser s katerimi zanesljivo zmanjšujemo obseg in učinkovito odpravljamo maščobo na željenih delih.
www. hujsanje.in

TeamMoments
Default avatar

brezlj

Ja, kavitacija ima res dobre rezultate in tiste, ki so jo enkrat opravile po programu, so res presrečne z rezultatom. Drugače ima podjetje Rehamed za zmanjšati celulit vse te metode, pa tudi cena je ugodnejša od Ambrosije, kamor je moja predraga najprej hodila. Niso pa to jasno poceni špasi in je kdaj kar težko nabrati denar na kup, ampak je lažje gledat vesel obraz kot pa skisanega.
Default avatar

filadelfija

Jaz sem se nad celulit sparavila z glino.
Delam si glinene obloge 3x na teden ,ker je glina strup za celulit.
Sama tudi glino pijem ker je potrebno raztrupiti telo tudi od znotraj ne samo zunaj. Zvečer se namažem s kremo (glina) celulitko. Na tem ustrajam in še bom ker vidim razliko.
Sicer se tudi gibljem (orbitrek + vaje za telo cca 45min 5x na teden) in pijem dosti vode (izrecno samo vodo) minimalno 2litra na dan.
Poizkusite
Default avatar

ivanaive

Kje se da dobit te gline za obloge?