Med.Over.Net

ARHIV - alternativa in zdravo življenje

Bolecine in oslabele misice

Default avatar

Zaskrbljena30

Spostovani

Na vas se obracam,ker sem na zdravo.si prebrala vas clanek "kako se boriti proti stresu in njegovim posledicam"
Ker predvidevam,da k vam hodijo ljudje s podobnimi tezavami,mi boste sigurno znali odgovoriti.
Veliko sem utrujena in brez energije,9 in 5 let nazaj sem imela ze telesne tezave,zato sem dobila antidepresive. Moje razpolozenje vseskozi niha,vendar ostajam pozitivna. In prebrodim.
Tri tedne nazaj pa se mi je pojavila huda utrujenost brez razloga fizicnega napora,14 dni nazaj me je malo zacelo kljuvati po kosteh ampak nic hujsega,8 dni nazaj pa so mi nenadoma oslabele misice (kot ste napisal v clanku,obcutek muskelfibra) po celem telesu. Takoj ko napnem misico ali grem po stopnicah ali hitra hoja... me zacne pect kot da sm pretekla maraton. Boli me kriz in kolki,vendar po malo,in zraven kljuva po celem telesu.

Zanima me,ali je to mozno da je vse od stresa,in bo minilo,ali bi lahko bila fibromialgija?
Namrec tega me je strah. Zdravnica daje na stres oz psiho in pravi da bo minilo. Jaz pa tuhtam samo o tej fibromialgiji,zelo me je strah.

lp
Default avatar

Zdravo življenje

Spoštovana!

Se opravičujem, ker pišem po dolgem času, a sem malokrat prisoten na tem forumu.

Mogoče si pa bodo drugi lahko pomagali.

Na slabost mišic delujejo tudi nekatera zdravila. Več si preberite v stranskih učinkih zdravil.

V vašem vprašanju ni zasledit vaše aktivno življenje, prehranjevanje, ali imate službo ali ne, kake narave je ta služba (sedeče, gibčno),... A bom vseeno podal odgovor.

Vprašanje je tudi koliko ste se sploh gibali oziroma bili aktivni čez zimo, ter ker ste bili v depresiji,koliko časa ste preležali, kako ste dihali, prehrana,... Težave v križu so lahko tudi posledica depresije, zaradi nepravilnega dihanja, oslabljenosti notranjih trebušnih mišic, nepravilno prehranjevanje ali pa sploh ne...

Težave pri hoji po stopnicah lahko imam vsakdo težave,tudi športniki. Za hojo, tek, ...delujejo skupine mišic, za hojo po stopnicah spet skupina mišic. Če "skupina mišic za hojo" se ne razvija, so lahko čutne bolečine. Pri Vas pa še posebaj, kot zgoraj navedeno in vprašujoče koliko ste sploh telesno aktivni.

Enako težave kljuvanjem v kosteh, kar ni napisano kje? Domnevam da v sklepih? Če je negibanje oziroma slabo gibanje je slabo razmerje me je spet težava lahko v osteoblastih in osteoklastih,... posebaj če je tu depresija, stres, slabo prehranjevanje je pospešek slabljenja kosti še večji.

In tako ima tudi zdravnica prav, da je zaradi stresa, saj je vse našteto zgoraj posledica stresa.

Najbolje je začet dihanje s trebušno prepono, gibanje in seveda prehranjevat.