Med.Over.Net

ARHIV - alternativa in zdravo življenje

Možnosti za delo

Default avatar

Jinnx

Lep pozdrav vsem skupaj,

že dolgo neuspešno iščem službo in prišla sem na idejo, da bi opravila tečaj masaže in poskusila delati kot maserka. Kakšne so možnosti, da si najdem delo na tem področju? Najbrž bolj slabe, ampak me vseeno zanima vaše mnenje?
Default avatar

mihaogrin

Pozdravljeni,
pravilno ste predvidevali - glede zaposlitve kot maser/ka so v Sloveniji res omejene možnosti. Imate sicer nekaj poti: zaposlitev v wellness centrih, termah in zdraviliščih (kjer je velika konkurenca), ali pa samozaposlitev.
Pri samozaposlitvi je treba upoštevati, da so minimalni stroški od 330 € naprej za prispevke, dodati je treba od 50 do 100 € za računovodstvo, potem pa še uniforma/obleka, obutev, masažna miza, olja, vodenje poslovnega bančnega računa in poslovni e-certifikat za spletno bančno poslovanje, papir ali rjuhe, brisače, najemnina za poslovni prostor, tekoči mesečni stroški poslovnega prostora, papirnate brisače in wc papir, mila, čistila, omarica za prvo pomoč, varnostni načrt, varnost pri delu, letni pregled gasilnih aparatov, dvoletni zdravniški pregled, spletna stran/domena, oglaševanje, vlaganje v znanje, … Ko vse seštejete, je treba potem dobro premisliti, koliko je treba delati, da vam lasten masažni salon omogoči dostojno življenje. Pri vsem tem pa boste deležni še nelojalne konkurence s strani tistih, ki dejavnosti nimajo prijavljene in masirajo v domačih "salonih". Ob tem upoštevajte tudi to, da je masiranje težko fizično delo, ki ga zlasti ženske zagotovo ne opravljajo vse življenje. V primeru, če stanujete v bližini term ali turističnega mesta, se glede zaposlitve pozanimajte v izbranih centrih, ker se možnosti razlikujejo od kraja do kraja.
Toliko. Najbrž vam z odgovorom nisem ravno vlil upanja, a tudi pri masaži velja tako, kot pri vsakem drugem delu: če neko delo radi in z zavzetostjo opravljate, potem ste v njem tudi dobri in za dobre se vedno najdejo poti.
Veliko sreče vam želim!
Miha Ogrin, med. Masseur FA SRK
Medicinska masaža Ogrin
Mobilni telefon: 031 669 875
Spletna stran: www.masaza-ogrin.si
Default avatar

Spiler

Sam sem tudi maser in tudi jaz nima nevem koliko dela, zato stvar kombiniram z wellness trenerstvom pa osebnim trenerstvom... V kolikor bi te zanimalo delo wellness trenerke me lahko kontaktiraš... Lp