Med.Over.Net

Masaža

Masaža je verjetno najstarejši način (samo)zdravljenja , saj se ljudje že od nekdaj zdravimo z dotikom. Poznamo več vrst masaž, med katerimi lahko vsak najde pravo zase.

Ajurvedska masaža

Default avatar

*allegra*

A bi mi mogoče lahko kdo povedal katere so prednosti ajurvedske masaže oz. kakšni so vse vplivi na telo.. Slišala sem, da so tudi energetski, vendar ne vem pa nič podrobnejšega..

Hvala :)
"Sapere aude.."
Default avatar

mamy79

Pozdravljena!
ABHYANGA v prevodu pomeni "maziljenje" in je masaža celotnega telesa s posebnimi oljem, ki ga terapevt pripravi za vsakega gosta posebej. Lahko jo izvajata dva terapevta istočasno (takrat govorimo o "sinhroni ABHYANGI" ali en sam maser. Z blagimi dotiki in masažo s toplim oljem dosežemo pomirjujoč, sproščujoč in celo zdravilni učinek, ki izjemno godi utrujenemu in od stresa prizadetemu telesu, za nego katerega si pogosto ne vzamemo dovolj časa. ABHYANGA Vam pomaga, da dosežete notranjo harmonijo in mir ter v sebi ponovno prebudite veselje do življenja.


Pri masaži se uporablja pradavna tehnika, ki naj bi blažila bolečine in pomagala človeku, da se "odpre" in dovoli pozitivnim mislim in energiji, da vstopijo v njegovo telo ter s tem pripomore k izboljšanju svojega bio-energetska stanja ter tako blaži in celo zdravi določena obolenj
Default avatar

erba

Pozdravljeni,

slišala sem, da bo V drugi polovici septembra pri nas v SLO ajurvedski zdravnik, ki bo izvajal ajurvedske masaže, tako da upam, da kmalu izvem kaj več.
Default avatar

mirjam tozon

ayurvedska zdravnica je zelo dobra, živi n dela v sloveniji, to je Biljana Dušić, zdravnica, ki ima svojo prakso ayurvede v Hortus Vitae v Ljubljani, Dunajska 205., kjer se izvajajajo tudi ajurvedske masaže, preverite, ne bo vam žal.