Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Zavarovalnica maribor- kasko

Default avatar

bod

Pozdravljeni!

Sklenjeno imam kasko zavrovanje pri zavarovalnici Maribor. Vse se je začelo lansko leto, ko sem imel dve nesreči na parkingu Prva- nekdo me je na parkirišču zadel in sem uveljavljal Parking, vse uredu. Druga nesreča avgusta lani kjer sem nekoga podrajsal zato je šlo vse iz moje police. Škoda na mojem avtu pa ni bila popravljena. Nato mi je zavarovanje poteklo zato pa sem skelnil novega. Padel naj bi iz 14 v 17 razred zato se je cena zavarovanja dvignila iz 700 evrov na 1550?? Ampak to sem požr in plačal, sedaj pa sem hotel popraviti poškodo na mojem vozilu od lani pa so mi rekli da je škode za pripližno 400 evrov od tega pa bi jaz mogel poravnati odbitne franšize 1% torej 140 evrov, ter pa nek takojšni malus v višini 300 evrov . Torej bi mogel za škodo ki je ocenjena na 400 evrov poravnati 440 evrov? Zanima me zakaj potem plačujem nek kasko kjer moram ob poškodbi vozila poravnati znesek, ki je višji od dejanske škode?? Ob sklenitvi so mi rekli da je to ful kasko.

Prosim za pomoč, Lp
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

če se škoda uveljavlja iz splošnega avtomobilskega kaska, to je primer trčenja, potem je "dodatni strošek" zavarovanca:
soudeležba v višini dogovorjene odbitne franšize,
izguba določenega dela bonitete, kar lahko pomeni višjo premijo.

Predvidevamo, da ste pred prijavo škode sklenili novo zavarovalno polico, kjer ste uveljavili boniteto. Kasneje pa ste prijavili kasko škodo, verjetno z datumom dogodka, ki je padel v območje veljavnosti še stare police. Torej bi se ta škoda po pravilu morala poračunati v obliki izgube bonitete oz. višje premije na kasku, kar pa se ob sklenitvi nove police ni zgodilo, zato so to naredili ob prijavi kasko škode za nazaj, kar pomeni reklamacijo nove police zaradi premalo obračunane zavarovalne premije.

Ker pa škoda na vašem avtu ni bila pretirano visoka, so vse te izgube oz. dodatni stroški dosegli višino nastale škode, kar pomeni, da je praktično nesmiselno uveljavljanje kasko škode, ker se vam bo ta zamik pri premijskem razredu vlekel še precej let, torej v vsakem takem letu boste zaradi te škode plačali en delež višje premije, kot bi jo sicer, če kasko škode ne bi uveljavili.

V grobem smo poskušali odgovoriti, seveda pa vseh okoliščin primera in pogojev druge zavarovalnice ne poznamo.

Lep pozdrav,

Služba za avtomobilska zavarovanja

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav