Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Zavarovalnica po dveh mesecih poslala nov izračun

Default avatar

Zig0n

Punca ima avto kasko zavarovano. Po cca. 2 mesecih so ji z zavarovalnice poslali dopis, da je bil prvotni izračun napačen in sedaj terjajo še skoraj enkrat več denarja. Očitajo ji namreč, da je v prejšnjem zavarovalnem obdobju ko je bil avto tudi kasko zavarovan, koristila kasko zavarovanje za razbito vetrobransko steklo (priletel kamenček). Zaradi tega naj bi izgubila vse bonuse in posledično je tu nov izračun. Kaj lahko naredi? Moje mnenje je, da je ta novi izračun brezpredmeten, saj ga ni podpisala (pogodbe v tem znesku). Prav tako me zanima, kako je možno da izgubiš bonuse, za nastanek škode, za katero nisi bil kriv? Hvala za odgovore!
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

če prav razumemo vaše vprašanje, vas zanima, ali lahko zavarovalnica zahteva višjo premijo na podlagi popravljenega izračuna zaradi uveljavljanja škode. Zavarovalnica to praviloma lahko zahteva. Glede vprašanja malusa zaradi uveljavljanja škode v konkretnem primeru pa bi morali dodatno vedeti še, ali je bila škoda uveljavljena iz naslova delnega kaska (pri Zavarovalnici Triglav je to kombinacija E - steklo), ker to praviloma ne vpliva na bonus, vendar pa lahko prihaja do razlik med pogoji posameznih zavarovalnic.

Lep pozdrav,

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav
cron