Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Zavarovanje najetega avtomobila

Default avatar

tujina

Letos poleti gremo na dopust po vzhodni obali Amerike. Tam bomo najeli avto. Ali obstaja kakšna vrsta zavarovanja tudi za najem vozil v tujini? Ali pa zavarovanje osebe v avtomobilu? Želimo čimveč urediti že doma.
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

pri najemu avtomobila je ponavadi zavarovanje avtomobila že vključeno oziroma ga ponudnik zagotavlja kot doplačilo. Nekateri ponudniki ob nesreči zahtevajo, da del stroškov, ki nastanejo, pokrijete sami. Svetujemo vam, da si pred odhodom natančno preberete, katera zavarovanja so vključena v najem.

Za dodatna kritja na poti v tujini pa vam priporočamo turistično zavarovanje, ki med drugim vključuje:

zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujini z asistenco,
zavarovanje bolnišničnega dne v tujini,
zavarovanje odgovornosti,
zavarovanje zlorabe plačilnih in kreditnih kartic,
zavarovanje stroškov izdelave novih dokumentov.

Izbirate lahko med tremi paketi zavarovanj, ki se razlikujejo glede na višino kritij in so časovno prilagojeni času trajanja potovanja. Več si lahko preberete na http://www.triglav.si/zavarovanja/posam ... avarovanje.

Lep pozdrav,

Služba za zavarovanje premoženja in premoženjskih interesov
Default avatar

najem avtomobila

Pozdravljeni,

glede na zgoraj postavljeno vprašanje izgleda, da v Sloveniji še ni ponudnika, ki bi omogočil zavarovanje najema avtomobila. Vaš predlog, da se plača zavarovanje, ki ga ponuja ponudnik rent a carja je ponavadi dvakrat preplačan. Primerjava:

1. zavarovanje avtomobila v Španiji za 14 dni stane pri rent a car 126 funtov
2. zavarovanje pri britanski zavarovalnici pa stane 65 funtov in velja za celo leto.

LP

Barbara
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

v Zavarovalnici Triglav tovrstnega zavarovanja še ne ponujamo, smo pa seznanjeni s tem, da ga imajo nekatere zavarovalnice v tujini. Zahvaljujemo se vam za vaš predlog, ki se nam zdi koristen in dobrodošel. Ocenjujemo, da bodo takšna zavarovanja v prihodnje trend tudi v Sloveniji, zato se bomo z našo ponudbo še naprej skušali prilagajati potrebam in pričakovanjem strank ter razmeram na trgu, pri tem pa bomo sledili svetovnim trendom ter ves čas analizirali in preučevali potrebe potrošnikov.

Lep pozdrav,

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav