Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Kasko na parkirišu

Default avatar

bum

Imam urejen kasko na parkirišču. Ko sem prišla iz službe do avta, je bil moj novi avto poškodovan. Seveda ni bilo nobenega obvestila, kdo je to naredil - itak :(. Policije za zapisnik nisem počakala, ker sem hitela po otroke v vrtec. Preden grem ocenit škodo me zanima, ali je policijski zapisnik nujno potreben pri uveljavljanju kasko pravic? Hvala.
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

za uveljavljanje kasko zavarovanja avtomobila je policijski zapisnik priporočljiv, saj zavarovalnica tako lažje presoja, če je škoda res nastala zaradi drugega avtomobila. Svetujemo vam, da v prihodnje vedno obvestite policijo že na samem mestu nesreče, čeprav je v večini primerov težko odkriti povzročitelja. Prav tako vam svetujemo, da najprej preverite, če vaše zavarovanje krije tudi škodo na parkirišču. Pri Zavarovalnici Triglav se škoda pokrije samo iz delne kombinacije avtomobilskega kasko zavarovanja H - parkirišče, splošno kasko zavarovanje škode na parkirišču namreč ne krije.

Lep pozdrav,

Avtomobilska zavarovanja

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav