Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Ledena kepa na avtocesti

Default avatar

nikica30

Pozdravljeni,

Včeraj sva s fantom na dolenjski avtocesti povozla ledeno kepo. Vozila sva po voznem pasu,ko se je iz leve strani na najin pas prikotalila ledena kepa v velikosti nogometne žogo,ker se ji nisva mogla izognit(če bi zavirala bi v naju naletela druga vozila,na prehitevalni pas pa se tudi ni bilo mogoče umakniti zaradi vozil)sva jo povozila.
Zaščitno plastiko je odlomilo in meglenka je padla vn ter sprednja maska je počena. Poklicala sva na Dars,kateri so prišli na kraj dogodka naredili zapisnik ter vse poslikali nato sva poklicala še policjo,ki so prav tako naredili zapisnik ter si vse ogledali in poslikali. Danes sva odšla na zavarovalnico,kjer so nama ocenili za 900€ škode. Zanima me kakšna je verjetnost,da bi nama Dars kril škodo na avtu smo danes naredili zahtevek...kaska pa nisva želela uveljavljati.

Hvala,
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

če je do poškodbe prišlo zaradi nevestnega (nezakonitega) opravljanja dela s strani upravljavca ali vzdrževalca cest in ima ta sklenjeno zavarovanje odgovornosti pri zavarovalnici, lahko pri zavarovalnici vložite odškodninski zahtevek. Ker pravite, da ste zahtevek že vložili, bo zavarovalnica na podlagi vašega vloženega odškodninskega zahtevka ugotavljala ali je upravljalec oziroma vzdrževalec pri opravljanju svoje dejavnosti ravnal v skladu s predpisi in ali je bilo vozišče dovolj varno, da bi voznik ob upoštevanju prometnih predpisov lahko preprečil poškodbo. Do nesreč oz. poškodb vozila namreč pogosto pride zaradi neprilagojene vožnje glede na prometne razmere. Če bo odškodninska odgovornost ugotovljena, bo zavarovalnica izplačala odškodnino.

V kolikor imate kot lastnik poškodovanega vozila sklenjeno zavarovanje avtomobilskega kaska, je najenostavneje, da povračilo škode uveljavljate iz naslova kasko zavarovanja. Zavarovanje avtomobilskega kaska je namreč namenjeno prav primerom, ko obstaja dvom o odškodninski odgovornosti tretje osebe. Škoda se lahko izplača bistveno hitreje, ko je ugotovljeno, da je nastala zaradi okoliščin, ki so krite z zavarovanjem.

Lep pozdrav,

Služba za zavarovalno pravo

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav