Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

cenitev škode in nepriznavanje krivde

Default avatar

kajchyy

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje glede prometne nesreče. Upam, da sem se obrnila na pravi forum.

Konec septembra sem imela manjšo prometno nesrečo, ki jo je zakrivil drug udeleženec. Gospod ni želel izpolniti evropskega poročila, ni priznal krivde in je odšel iz kraja nesreče. Obvestila sem policijo, dala podatke, itd. Na policiji sem dala zahtevek za podatke soudeleženca zaradi popravila (manjše) škode. Te podatke sem dobila, ampak kolikor sem razumela, ta gospod še vedno ni priznal krivde. Priznam, da zdaj sploh ne vem točno....

V glavnem...glede popravila. Klicala sem na zavarovalnico in se pozanimala, kje lahko škodo ocenim, itd. Rekli so mi, da po cenitvi in izpolnitvi tistih obrazcev zavarovalnica pošlje ta "zapisnik" temu gospodu, ki je povzročil nesrečo, da on to potrdi/podpiše in nato se lahko moj avto popravi.

Zanima me - glede na to, da ta gospod še vedno ne prizna krivde -, če ne bo želel podpisati teh papirjev, ki jih potrebujem, kaj mi preostane? Se lahko potem uporabi policijski zapisnik? Na koga naj se obrnem? Sama sicer nisem dobila kakšne kopije policijskega zapisnika, tam so mi posredovali zgolj podatke in št. zavarovalne police soudeleženca.

Malo sem zmedena, ker je to pač zame prvič :)

Hvala za odgovor!


P.S. Še to- razlog, da je minilo že toliko časa od nesreče je, ker je pač policija ugotavljala krivdo (pa vmes so še malo pozabili in je prišlo do nekega nesporazuma) A to kaj pomembno vpliva? Vem, da je nekje neka časovna omejitev, v kolikšnem času je potrebno prijaviti škodo.... Ampak glede na to, da nisem niti vedela, kako se bo zadeva razrešila, saj nisem mogla prijaviti škode, ali kako?
Default avatar

Bruno

Najbolje je,da ocenite škodo na zavarovalnici povzročitelja,če tega še niste storili.
Policija obravnava primer kot pobeg s kraja nesreče.Torej,plačal je kazen,ter bo obravnavan pri sodniku za prekrške.Zaradi tega bo vaš primer rešen veliko počasneje,kot v primeru da bi povzročitelj opravil normalni postopek.
Lahko se oglasite pri meni z dokumentacijo,pa bova pogledala kako najhitreje rešit vaš problem.
Drugače pa se nimate česa bati,vse se bo uredilo.
Lepo vas pozdravljam,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav