Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Leasing ne gre vec - vrnitev avta?

Default avatar

vprasanje glede leasinga

Mene pa zanima sledece. Avto je bil vzet na leasing, dve leti odplacevan, isto kasko, zdaj pa bi ga vrnili - brez da bi bil poskodovan.
Kako to poteka? Saj vendar avto ni nas, torej ga lahko samo vrnemo, obracuna se sedanja vrednost in avto prevzame nazaj leasing hisa, ali kako je s tem?

Malo je ze cudno, ker pravno je avto njihov, oni so dolocili da mora bit avto celi kasko, zdaj pa naj bi se sla neka finta, da oni sicer vzamejo avto nazaj, ti pa se dalje placujes kot da je tvoj - ceravno ga vec ne uporabljas in pol se razlika v ceni od prodaje da prodajalcu.
To ne more bit res, se lahko na koga pravno obrnemo?
Default avatar

TejaJ

Pogoji leasingov so takšni kot so,vas pride dražje,težko vam rečem,kaj je za vas ugodnejše.Želim vam,da se čimbolje dogovorite z leasing hišo.
Lepo pozdravljeni,Bruno
**************************
Zavarovalna pisarna
B & M Bruno Šneberger s.p.
Bruno Šneberger
Uradne ure: Vsak dan.
gsm: 051/625-611
gsm: 070/867-040
Uradne ure: Od 8.00 do 16.00
tel/fax:01/429-7100
Mail: [email protected]
Default avatar

ne razumem!

Pogoji so taksni kot so?
Ne ne, leasing pomeni - NAJEM, torej je avto od leasing hise in bi ga le ta morala tudi vzeti nazaj, ker avto ni od tistega, ki ga je najel.
Je tako v redu?
Morda ve kdo kako je pravo s tem v Sloveniji?