Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Prometna nesreča in kritje stroškov

Default avatar

Bl2

Pred 3 dnevi sem imel prometno nesrečo, v kateri nisem bil kriv (ko sem zavijal levo je od zadaj vame trčil avto).

Sem pa nekoliko preveč napihal, ona nič.

Torej, mi je ženska dolžna kriti stroške mojega razbitega avtomobila, ker navsezandje ona odgovarja za povzročitev prometne nesreče, jaz pa za svoj prekršek (vinjenost)?

Kako sploh pridem v kontakt z njo, podatkov nimam nobenih, se moram obrniti na zavarovalnico in potem to zrihtam preko zavarovalnice?

Tudi zapisnika o prometni nesreči nisem dobil nobenga. Dobil sem samo sklep o pridržanju in zapisnik o preizkusu alkoholiziranosti.

Kaj pa položnica, pride naknadno po pošti?


Hvala lepa!
Default avatar

Bruno

Podatke o zav. polici udeleženke vam bodo posredovali na policiji,verjetno pa boste morali počakati na dopis iz vaše zavarovalnice.Ravno tako tudi na odločbo sodnika za prekrške.
lepo pozdravljeni,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

veverrca

Živjo.

14 dni nazaj sem imela avto na servisu. Serviser se je pripeljal z mojim avtom na parkirišče, ker naj bi preizkušal na novo dane zavore. Ko se je pripeljal, se je v njega zaletel na voznikovo stran voznik, ki je vzvratno šel iz boksa na parkirišču. Voznik je bil Belgijec in seveda njegova krivda za to nesrečo. Serviser mi je obljubil, da bodo to oni vse popravili (potrebno klepanje in barvanje), vendar nisem videla kakšnega dokumenta, kjer bi pisalo kdo je povzročitelj nesreče. Zanima me, kakšen bi v bistvu moral biti postopek, če je povzročitelj nesreče tujec in če se to zgodi na parkirišču od serviserja.

Lep pozdrav.
Default avatar

Bruno

Krivda za nesrečo je s strani tujca.V tem primeru bi bilo potrebno poklicati policijo,ter izpolniti evropsko poročilo.Škodo potem oceni korespondenčna zavarovalnica,pa tudi odškodnina se poravna iz tega naslova.
Lepo pozdravljeni,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

dobčanka

Pozdravljeni!

Povzročila sem prometno nesrečo z materialno škodo in lažjimi telesnimi poškodbami. Priznala sem krivdo, prav tako bo oškodovanec uveljavljal povračilo škode iz moje zavarovalne police. policist mi je povedal,da me čaka sodnik za prekrške. Kakšno kazen lahko pričakujem?

LP, A.
Default avatar

MALA 2

Imela sem prometno nesrečo,kriv je bil voznik za mano zaradi prekratke varnostne razdalje.Zanima me potek reševanja težave povezane z nesrečo.Ker ni kazalo na hujše poškodbe sva izpolnila poročilo o nesreči in naredila zaznamek na policiji.Zvečer pa so se pojavile hujše bolečine v predelu vratu in ključnice zato sem šla na urgenco-diagnoza nateg mišic.V kolkem času moram na zavarovalnico ,da prijavim škodo. Lep pozdrav
Default avatar

TejaJ

Najbolje po končanem zdravljenju.Kopirati bo potrebno zdravstveno dokumentacijo,ter vložiti zahtevek za odškodnino.
Lep dan,Bruno
**************************
Zavarovalna pisarna
B & M Bruno Šneberger s.p.
Bruno Šneberger
Uradne ure: Vsak dan.
gsm: 051/625-611
gsm: 070/867-040
Uradne ure: Od 8.00 do 16.00
tel/fax:01/429-7100
Mail: [email protected]
Default avatar

Cvetliica

Sestra je imela prometno nesrečo, je mlada voznica, v prometni nesreči pa je bila udeležena le ona. Avto je zavarovan za mladega voznika. Registriran je bil le 2 meseca nazaj, zdaj pa je avto "totalka".
Kako je s povračilom škode? Se za registracijo dobi kaj nazaj ali je v tem primeru to popolnoma nevmesno vprašanje?
Default avatar

Bruno

premalo ste napisali,kakšno zavarovanje j e bilo sklenjeno za avto ,kdo je kriv nesreče,napišite kaj se je zgodilo,lep dan,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

meha

Pozdravljeni.Sestra je imela prometnu nesrecu na avtocesti ,verizno trcenje ona je bila 6 oziroma zadnja .Policiski zapisnik je dobila napisano je da je provzrocitelj nesrece voznik drugega vozila .Njeno vozilo je ocenjeno totalka in gre za vozilo staro dve leti .odgovor zavarovalnice je da je sama kriva zaradi varnosne razdalje placala je kazen za ta prekrsak.Zanima me ali mora zavarovalnica placat skodu na njenem vozilu.Hvala lepa lep pozdrav
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

v sporočilu ste zapisali, da je bila gospa zadnja v vrsti pri verižnem trčenju vozil, torej v njo ni trčil nihče od zadaj vozečih. V tovrstnih primerih je res varnostna razdalja tista, ki jo je potrebno upoštevati, da ne bi prišlo do trčenja. Glede na običajne prakse, je torej postopek zavarovalnice potekal pravilno.
Odgovornosti tretje osebe za njeno škodo ni, saj vanjo ni trčil nihče. Svetujemo vam, da gospa uveljavlja lastno kasko zavarovanje vozila, če ga ima.

Lep pozdrav,
Služba za avtomobilska zavarovanja

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav