Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

naj odjavim?

Default avatar

zaala

V kratkem moram obnoviti zavarovanje za avto, star 1 leto. Ker mi financno ne bo zneslo, so mi svetovali, naj avto odjavim iz prometa in naj lep caka v garazi. Kaksen je postopek?
To pomeni, da ne smem nadaljevati voznje?
Default avatar

Bruno

Če avto odjavite iz prometa,morate vrniti reg. tablice,le-te pa lahko deponirate le za 14. dni.AVtomobila ne boste smeli voziti .
Ob ponovni registraciji pa boste imeli večje stroške,nove tablice,novo prometno dovoljenje,ter strošek odjave,ne vem če se vam splača.
Postopek odjave-tablice in prometno dovoljenje prinesete na upravno enoto ali ustanovo,kje opravljajo registracije vozil.avto vam odjavijo iz prometa.
Upam,da sem bil dovolj jasen,vse dobro vam želim in lepo pozdravljeni,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

zaala

Koliko pa je strosek odjave? Za ostalo pac nimam, niti si ne bi sposojala od znancev, pa tudi avta nekaj casa ne bom rabila.
Slisala pa sem, da se da avto registrirat se v enem mesecu po preteku zavarovanja, a ce te ustavijo, sledi (neprevisoka) kazen. Imam tudi nekaj bonusa, ki pa ga moram izkoristiti v enem letu.
Default avatar

Bruno

Odjava vozila iz prometa stane par eurov.Da napredujete v bonusu mora biti vaš avto registriran vsaj 11.mesecev.
Kazen res ni tako visoka-250 eur,ne vem sicer kaj to pomeni za vas,je pa druga težava.V primeru nesreče,katero bi eventuelno povzročili vi,pa plačate vso škodo.
Lepo pozdravljeni,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

Karletto

po poteku registracije bodo poslali obvestilo da vrni reg. tablice v roku 3 tednov. na občini bodo vzeli reg tablice in napisali "odjavljeno iz prometa" v prometno dovoljenje. v primeru da se lastništvo vozila ne prenese, bo potrebno narediti 'izjavo o lokaciji vozila' cca 5eur

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav