Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

prometna nesreča-povzročitelj kolesar

Default avatar

oly

Pred kratkim je prišlo od prometne nesreče, ki jo je povzročila kolesarka, ki je zapeljala v rdečo na semaforju in mi povzročila za cca. 800 € škode. Ali lahko uveljavljam zahtevam odškodnino po svoji polici (ker kolesar pač nima zavarovanja) in kako zavarovalnica zahteva regresiranje škode od povzročitelja (kolesarke). Ali to pomeni kakšne neugodnosti pri premiji iz moje zavarovalne police ? Hvala in lp Oly
Default avatar

Bruno

Če ima kolesarka vsaj stanovanjsko ali hišno zavarovanje,bi se vsa škoda na vašem vozilu poravnala iz naslova odgovornosti po takšni polici.Drugače pa preostane samo še izvensodna ali sodna poravnava iz tega škodnega primera med vama.
Regresiranje škode pomeni,da zavarovalnica povzročitelja plača-poravna vso škodo oškodovancu,znesek,katerega je plačala pa zahteva od svojega zavarovanca.
Na premijo vaših zavarovanj pa ta dogodek ne vpliva.
Lepo vas pozdravljam,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]