Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Uveljavljanje škode za poškodbe na parkirišču

Default avatar

Podrgnjen avto

Avto je star 2 leti, imam kasko in delni kasko H-parkirišče. Ker še nikoli nisem imela opravka z zavarovalnico me zanima:
1. nekdo mi je kar vidno po celi strani oplazil avto, tega je že nekaj tednov in ker me vsak sprašuje kaj je to, bi rada zadevo uredila
2. kakšen je postopek. Vem, da je potrebno nekam na oceno škode, je pomembno kdaj in kje se je to zgodilo, ker sama nisem na parkirišču ničesar čudnega opazila, parkiranje je pred marsikatero trgovino zelo na tesno in je velikokrat treba res pazit, da varno prideš ven.
3. ko bodo praske popravljene iz mojega kaska, kaj to pomeni finančno zame glede na to, da je za splošni kasko v polici zapisano, da je z 1% franšizo.
3. kako je s popravilom, to uredi zavarovalnica ali moram sama in mi to po popravilu refundirajo.
4. storilca tokrat nisem videla. Kaj je potrebno naredit, če ga npr. vidiš. Na parkirišču sem sama že večrat slišala zadetke v odbijače. Če vidiš kakšno hujše srečanje, a je dovolj, da zapišeš številko, ker dvomim, da bi bil vsak pripravljen ustaviti. A v tem primeru pokličeš policijo oz. kakšne so možnosti. Me zanima, da vem ravnat kasneje, ker ko bo avto starejši ne bo več kasko zavarovan, ker opažam, da so vozniki čedalje bolj agresivni in nepazljivi. Pred leti, ko sem začela vozit so bila zavijanja brez smernikov bolj redka, zdaj pa so že skoraj pravilo, da o telefoniranju med vožnjo ne govorim.


Hvala!
Default avatar

Bruno

Postopek je sledeč
na zavarovalnici izpolnite zahtevek za škodo iz kaska.Tu vam bodo škodo ocenili,ter vam napisali nalog za popravilo.Z nalogom se odpravite na servis,kjer vam avto popravijo.Bo šlo?
Za več informacij pa pišite na oseben mail.
Lepo pozdravljeni, Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]
Default avatar

Miha3

Neznana oseba mi je na parkiriscu pred nakupovalnim centrom odrgnila s kljucem havbo odbijac in boke kaksen je postopek in ali lahko uveljavim kasko zavarovanje?
Imam pa sklenjeno delni kasko z vsemi opcijami pri Triglavu vkljucno z H-Parkirisce le brez nadomestnega vozila?Bo treba placati kaj odbitne fransize in ali izgubim kaj razredov pri naslednjem zavarovanju?Hvala v naprej za odgovore..nisem se nikoli uveljavjal kaska zato ne vem postopka.
Lp
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

nastala škoda zavarovanca je krita s kasko zavarovanjem, in sicer v kolikor je škoda nastala zaradi
nasilnega in objestnega dejanja tretjih oseb.

V primeru uveljavljanja nastale škode se franšiza ne obračunava (torej se plača polna škoda), gre pa tu za izgubo bonusa, torej izgubite 3 premijske razrede.

Lep pozdrav,
Služba za avtomobilska zavarovanja

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav
cron