Forum.Over.Net

Zavarovanja

Prenos zavarovanja pri prodaji

Default avatar

aljošad

Pozdravljeni!

Kupujem rabljen avto in prodajam svoj trenutni avto. Zanima me, kakšen je postopek ko kupim rabljen avto pri firmi z rabljenimi avtomobili (kjer npr. avto nima tablic - npr. je uvožen iz tujine in ima narejen le tehnični ter homologacijo?): ali lahko iz svojega trenutnega avtomobila prenesm osnovno avtomobilsko zavarovanje (kupončke) ali moram na novo registrirat in zavarovat vozilo z dnem, ko ga kupim.
Kako je pa postopek, če kupim rabljen avto pri fizični osebi, ki ima registriran in zavarovan avto?
Pa kaj je boljše: da prenesem zavarovanje iz svojega avtomobila ali da na novo registristriram avto (npr. iz tujine) oz. doplačam zavarovanje do registracije?
Kateri zakon ureja to področje?
Default avatar

Tanja Razinger

Če imate kupone prejšnjega vozila ( ki je prodano ali odjavljeno) jih lahko uporabite pri tem novem vozilu.
Če prav razumem ima to vozilo, ki ga nameravate kupiti le tehnični pregled, to pomeni, da boste morali zavarovanje narediti za eno leto, prav tako boste morali plačati cestno takso in reg. tablice.
Zavarovanje, ki ga imate sedaj na starem vozilu ne morete prenesti na novega, ampak boste v primeru, da ga odjavite oz. prodate dobili od zavarovalnice nazaj neizkoriščen del premije ( če ni bilo škode ).
Če imate še kakšno vprašanje, bom z veseljem odgovorila.
LP
Tanja R.
Default avatar

aljošad

nAJLEPŠA HVALA ZA POJASNILO :))
Default avatar

lukicpod

pozdravljeni.
mene pa zanima kako je z zavarovanjem ker imam namen kupiti avtomobil ki je registriran in zavarovan še eno leto, bi pa rad izvedel ali bom jaz ko bom kupil avto moral ga na novo nase registrirati ali lahko prodajalec meni da tudi zavarovanje? seveda se men potem tako rečeno cena avtomobila poviša za ceno zavarovanja tako rečeno....?
Default avatar

Bruno

Da,avto,katerega boste kupili bo imel veljaven tehnični pregled še skoraj eno leto,ter plačano cestnino.
Od dneva ,ko boste avto registrirali pa do izteka veljavnosti teh. pregleda pa si boste morali urediti še zavarovanje,to pa bo vaš strošek.
Lepo pozdravljeni,Bruno
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]