Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kasko za star avto

Default avatar

Lagunčica

Morda nekoliko smešno vprašanje, sploh pa v praksi, ampak kako je s kasko zavarovanjem za avto letnika 1993? Da ni smiseln, vem, ampak zanima me, ali je možno in kakšna je cena, glede na to, da gre za 1000-kubični avto s cca. 40 konjskimi močmi? Zanima me pa predvsem zato, ker je ta starina naš edini avto, smo pa družina z dvema otrokoma in bi nam, v primeru kraje, kar pošteno otežilo življenje. Lopovi pa ukradejo avto, ki ga je lahko ukrasti - prej, kakor pa tistega, ki ga bodo z lahkoto prodali ali pa razstavili in prodali po delih. Zanima me pa celoten kasko, ne samo proti kraji (tudi za primer nesreče, škode s strani tretje osebe itd.). Hvala.
Default avatar

Tanja Razinger

Za vozila starejšega letnika nekateri še vedno naredijo kasko. V takem primeru posebej opozorimo na to, da bi vozilo v primeru nezgode hitro zapadlo v totalko. Tako, da to morate vzeti v zakup.
Je pa pri izračunu tako, da je osnova za izračun kasko zavarovanja nova nabavna vrednost vozila, kar pa ne pomeni, da toliko dobite, če vam ga ukradejo oz. ga poškodujete ( totalka ).
Za izračun potrebujem: bonus, če ga imate od kaska, kw, točen tip vozila ( oznaka), dodatna oprema in kaj želite ( kasko, kraja, toča,zlonamerna dejanja, poškodbe na parkirišču, divjad, stekla, ogledala, žarometi...)
Sporočite, vam bom naredila izračun.
LP
Tanja Razinger
Default avatar

že spet

pa še kako se splača imet kasko. jaz bi zaradi manjših škod na parkirišču, že bankrotiral.
Ampak tuki je haklc: če ga prvič zavaruješ n.pr. pri Triglavu, ne sme biti starejši od treh let.
Če pa ga imaš skoz zavarovanega, ti pa ga zavarujejo v nedogled.....
Default avatar

zdravko

kje bi lahko dobil primerjalni izračun za avtomobilsko kasko zavarovanje?

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav