Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Na obroke?

Default avatar

Mija

Zanima me, če lahko registracijo (del) in kasko vzamem na recimo 4 - 5 obrokov, če sem študentka? Imam redne mesečne prilive preko študentskega servisa, žepnino in redni mesečni prihodek od oddaje nepremičnine. A je možno vsaj del plačati na obroke?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Default avatar

Tanja Razinger

Stroške, ki so povezani z registracijo boste morali plačati takoj ( nalepka, cestnina,tehnični, prometna...), zavarovanje pa lahko naredite na obroke. Tudi na 6 brez obresti.
Lep pozdrav
Tanja Razinger
Default avatar

Mija

Lepo pozdravljeni.

No, v četrtek me končno čaka registracija avtomobila in me zanima kaj vse potrebujem s seboj, da bi lahko kot študentka vzela zavarovanje na obroke?

A lahko tudi kasko vzamem na obroke?
Default avatar

Tanja Razinger

Seveda lahko kasko zavarovanje sklenete na obroke. Upam si reči, da vse zavarovalnice dopuščajo to možnost.
S seboj pa imejte osebni dokument.
Lep pozdrav
Tanja Razinger
Default avatar

Mija

Lep pozdrav!

Naj vam sporočim, da imam avto že registriran in zavarovan, tudi kasko. Zmenili smo se za 6 obrokov brez obresti.

Najlepša hvala za vašo pomoč in nasvete, ki so mi res prišli prav.
Default avatar

Mija

No, sem mislila da imam vse urejeno pa nimam.

Torej, avto imam zavarovan polni kasko in dodatek krajo vozila in neko premijo za smrt ali invalidnost (ne vem točno). Sedaj pa sem ugotovila, da nimam zavarovano proti vlomu v vozilo. Torej koliko moram doplačati, če želim še zavarovanje proti vlomu in kraji stvari v vozilu.

Imam twingota, l.99. Predvsem želim zavarovati poškodbe zaradi vloma in 4x airbag saj je menda postalo moderno krasti airbage.

Torej, koliko me pride doplačilo?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
Default avatar

Tanja Razinger

Če imate poleg osnovnega kaska zavarovano tudi krajo, imate s to krajo pokrito tudi krajo sestavnih delov vozila. Torej: če bi vam vlomili v vozilo in ukradli airbage imate s to kombinacijo tudi pokrito. Prav tako se vam krije škoda, ki bi na vozilu nastala zaradi vloma v vozilo.
LP
Tanja Razinger
Default avatar

Mija

Aha, no potem pa super.

Najlepša hvala. za odgovor.
Default avatar

Arzen

Kaj je razlika med kasko in AO+? A samo to, da se v tem primeru plača tudi škoda na vozilu povzročitelja? V obeh primerih moramo posebej plačati dodatke kot so za divjad, steklo,krajo,parkirišče itd.?
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

AO plus je zavarovanje voznika za škodo zaradi telesnih poškodb, ki jih utrpi v nesreči, za katero je odgovoren sam.

Zavarovanje avtomobilskega kaska pa krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja voznikovega vozila, ki je posledica presenetljivih in od voznikove volje neodvisnih dogodkov, ki nastanejo:
• v prometu in mirovanju: prometna nesreča, trčenje, prevrnitev, zdrs ali padec vozila, udarec ali padec kakega predmeta, snega ter ledenih sveč ali ledenih tvorb;
• zaradi dejanj tretjih oseb: nasilno ali objestno dejanje, manifestacije in demonstracije;
• zaradi posebnih dogodkov: padec zračnega plovila, pomoč poškodovanim osebam, preprečevanje večje škode na stvareh (ravnanje v skrajni sili).

Možne pa so še razne delne kombinacije, ki niso vključene v splošnem kasku (torej jih je treba skleniti posebej). Z njimi lahko zavarujete vozilo pred naslednjimi nevarnostmi:
• B – naravne in elementarne nesreče
• D – divjad in domače živali
• E – steklo
• H – parkirišče
• I – nadomestno vozilo
• J – zunanja svetlobna telesa in ogledala
• K – kraja

Delne kombinacije lahko sklenete tudi brez splošnega kaska, razen kombinacije K. Kombinacijo B pa lahko sklenete le skupaj z zavarovanjem splošnega kaska ali zavarovanjem avtomobilske odgovornosti.

Upamo, da smo s tem odgovorili na vaše vprašanje.

Lep pozdrav,

Avtomobilska zavarovanja
Default avatar

Arzen

Hvala lepa. Veliko bolj jasno je ja. Sem pri vas zavarovan in slabih izkušenj nimam, mogoče bi moral le poiskat kakšnega agenta, ne pa da hodim vsako leto na verovškovo sam urejat vse. Slišal sem namreč, da če imamo svojega agenta, zna določene zadeve pospešit in da se zelo potrudijo, ko se komu kaj zgodi. Bomo videli, kako se bom odločil glede tega. Lep večer vam želim.

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav