Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

varnostna razdalja in nepravilno razvrščanje v križišču

Default avatar

aquaman

Ima eno dilemo in sicer: Decembra sva s frendom šla proti obali po stari cesti. Ene 500m sva vozila za enim makaronarjem(ker se je lih priključil na cesto) in imela ustrezno varnostno razdaljo. Ko se je vozni pas začel deliti naravnost in desno v križiču, kjer je bila opcija za iti naravnost ali zaviti levo ali desno in do tukaj vse lepo in prav..midva normalno voziva za njim, ko se začne model razvrščati desno(seveda brez smerokaza) in midva z frendom zmanjšava hitrost in se lepo razvrtiva na skrajno levo stran cestišča in da bova šla mimo, ko tip kar naenkrat in seveda spet brez smerokaza naglo zavije popolnoma levo in ustavi v križišču. Posledično sva z zelo nizko hitrostjo udarila odzadaj v njega, ker varnostno razdaljo sva zelo zmanjšala, ker sva pač želela iti mimo njega. Težava je pa, da nas tip sploh ni videl in je mislil, da je sam na cesti. Takoj ko je prišel ven se je začel opravičevati in da nas ni videl ter da, ker ni vedel točno kje je in je mislil da mora zaviti desno, ko je dojel da v bistvu mora levo in ker je zelo naglo zavil in ustavil da ni imel časa za smerokaz. Tip nas je prosil, da ne kličemo policije in mi mone nismo, da ker bo prinal kirvod na poročilu in da se zaveda da ke popolnoma on kriv. Sedaj mi pa njegova zavarovalnica trdi, da smo mi krivi zaradi neupoštevanja varnostne razdalje, ki smo jo pa cel čas imeli razen v križičšu ko je on začel zavijati in mi smo želeli iti lepo mimo. Sva se slišala in pravi da bo šel na zavarovalnico in jim poskusil razožiti kaj se je zodilo in da je on kriv. Potrebujem pa mneje, če ased mi spča pistai pritožbo na mnenje zavoralnice ali ne? Oziroma kdo je kriv za nesrečo? Hvala za odgovore in lp.
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

v konkretnem primeru je vsekakor smiselno podati odgovor na zavarovalnico in pojasniti okoliščine predmetne prometne nesreče. Odgovora glede krivde za prometno nesrečo ne moremo podati, bo pa o tem na podlagi vseh pridobljenih dokazil in pojasnil odločila pristojna zavarovalnica, ki rešuje konkretni škodni primer.

Lep pozdrav,