Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Regresni zahtevek in pritožba

Default avatar

Davidv

Pozdravljeni,

pred nekaj meseci je partnerka imela prometno nesrečo, kjer je zavijala iz neprednostne ulice na cesto, kjer pa jo je nekdo oplazil. Trka ni čutila, le močno zaviranje, prav tako je drug udeleženec odpeljal naprej. Ker se ni ustavil, je odpeljala.

Nato so jo iz policije klicali, da je pobegnila s kraja nesreče (ker se je udeleženec ustavil pri sebi doma, 100m stran) in potem prijavil nesrečo policiji.

Kasneje sva od zavarovalnice dobila regresni zahtevek za plačilo, na katerega sva se sicer pritožila, vendar zavarovalnica pritožbe ni upoštevala.

Pri pregledu slik udeleženčevega avta (avta nisva videla, niti osebe nikoli srečala) se nama zdi velika poškodba glede na poškodbo na najinem avtu, prav tako višina poškodbe ni enaka. Morda veste, kam se lahko obrnemo za nasvet glede tega, če poškodba realna glede na naš avto in da ni bila tam že prej? Morda na zavarovalniško združenje?

Prav tako me zanima, koliko zavarovalnici pomeni, da imamo pri njih sklenjenih več zavarovanj, stanovanjsko, avtomobilsko, zdravstvena zavarovanja,... kot pogajanje v primeru, da ne bodo popustili pri višini regresnega zahtevka?

Hvala za vaš odgovor že vnaprej,

David
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

če gre za regresni zahtevek s strani Zavarovalnice Triglav in menite, da je neutemeljen zaradi suma na prevaro, lahko svoje stališče o navedeni zadevi predstavite Službi za preprečevanje, odkrivanje in raziskovanje prevar pri Zavarovalnici Triglav, d. d., Miklošičeva 19, Ljubljana, ki bo zadevo preučila. Pisni vlogi priložite ustrezna dokazila, v kolikor z njimi razpolagate, oziroma se sklicujte na konkretni škodni spis zavarovalnice. Prijavo lahko oddate tudi na naslednji povezavi: http://www.triglav.eu/sl/o-nas/obvladov ... ma_prevare

Postopka pri drugih zavarovalnicah ne poznamo. Pritožbo in sum, da gre za prevaro, pa lahko podate tudi na Slovensko zavarovalno združenje.

Lep pozdrav,