Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Prenos bonfikacije + tujina ?

Default avatar

registracija12323

Pozdravljeni,

radi bi prenesli bonifkacijo od očeta na mene, pa me zanima, katere dokumente moramo predložiti ?
Prav tako me zanima, kako je sedaj s tem, ker avto od očeta je registriran še pol leta, torej ga mora on oddjaviti če hoče bonfikacijo na meni prenesti ?

Vprašanje glede tujine pa je, če kdo mogoče ve, kako v tujini (Nemčija) dokažem da imam v sloveniji bonfikacijo, ker bi si avto tam registriral, ker tam tudi živim ?

lp
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

Za prenos bonifikacije, morate predložiti očetovo podpisano izjavo o prenosu bonusa.
Če gre za prenos polne bonifikacije, potem praviloma oče mora odjaviti vozilo. Se pa sicer izjemoma lahko tudi med letom izvede prenos bonusa na sina, oče pa sočasno plača polno premijo oziroma če sta zavarovani obe vozili pri Zavarovalnici Triglav se dodeli na vozilo z manj ugodnim bonusom 11 premijski razred (-15%).

Glede na evropsko direktivo zadnja zavarovalnica izda podatke o premijah in škodah za zadnjih 5 let in jih stranka predloži pri evropski zavarovalnici in s tem izkazuje oziroma pogojuje ugodnejši premijski razred.

Lep pozdrav,