Forum: Avtomobilska zavarovanja

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

Prenos bonfikacije + tujina ?

Odgovori Nova tema
Default avatar registracija12323 15 Jun 2017 14:09

Pozdravljeni,

radi bi prenesli bonifkacijo od očeta na mene, pa me zanima, katere dokumente moramo predložiti ?
Prav tako me zanima, kako je sedaj s tem, ker avto od očeta je registriran še pol leta, torej ga mora on oddjaviti če hoče bonfikacijo na meni prenesti ?

Vprašanje glede tujine pa je, če kdo mogoče ve, kako v tujini (Nemčija) dokažem da imam v sloveniji bonfikacijo, ker bi si avto tam registriral, ker tam tudi živim ?

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar ZavarovalnicaTriglav 16 Jun 2017 14:26

Pozdravljeni,

Za prenos bonifikacije, morate predložiti očetovo podpisano izjavo o prenosu bonusa.
Če gre za prenos polne bonifikacije, potem praviloma oče mora odjaviti vozilo. Se pa sicer izjemoma lahko tudi med letom izvede prenos bonusa na sina, oče pa sočasno plača polno premijo oziroma če sta zavarovani obe vozili pri Zavarovalnici Triglav se dodeli na vozilo z manj ugodnim bonusom 11 premijski razred (-15%).

Glede na evropsko direktivo zadnja zavarovalnica izda podatke o premijah in škodah za zadnjih 5 let in jih stranka predloži pri evropski zavarovalnici in s tem izkazuje oziroma pogojuje ugodnejši premijski razred.

Lep pozdrav,

Zavarovalnica Triglav, d.d.
http://www.triglav.si
http://vsebovredu.triglav.si/
http://www.facebook.com/TriglavGroup
http://www.twitter.com/TriglavGroup

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh