Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Po domače osnovno/kasko razlaga

Default avatar

legenda66

Ker sem bolj nov na teh avto zavarovanjih me zanima, če se kje najde na osnovni način (ne splošni pogoji) napisano kaj vse vsebuje osnovno zavarovanje in kaj točno kasko.

Sedaj sem pri triglav...

Recimo če greš iz ceste po svoji krivdi: -Kasko (ti recimo ocenijo totalko in dobiš 10% vrednosti avta)
-Osnovno oz obvezno (hvala za sodelovanje)

Recimo v takem smislu če bi kje našel primerjavo.
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

ne moremo govoriti o primerjavi med zavarovanjem avtomobilske odgovornosti (AO) in zavarovanjem avtomobilskega kaska, saj se ti dve zavarovanji dopolnjujeta.

Zavarovanje AO krije morebitno škodo, ki jo kot voznik povzročite drugim udeležencem prometne nesreče: materialno škodo na drugih vozilih, telesne poškodbe udeležencev prometne nesreče v drugih vozilih ter morebitne telesne poškodbe sopotnikov v vašem vozilu.

Zavarovanje avtomobilskega kaska krije škodo na vašem avtomobilu v primeru, da ste vi povzročitelj, pa tudi v primeru dogodkov, neodvisnih od vas, kot so naravne in elementarne nesreče, kraja, nalet na divjad ali poškodba, ki je nastala s stikom neznanega vozila na parkirišču.

Tako pri zavarovanju AO kot pri zavarovanju avtomobilskega kaska zavarovalnega kritja ni, če je bil voznik povzročitelj alkoholiziran oziroma ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. V takih primerih bo vaša zavarovalnica v okviru zavarovanja AO udeležencem prometne nesreče, ki so utrpeli škodo po vaši krivdi, izplačala odškodnino, od vas pa terjala regres.

Več o zavarovanju AO in kasku (premijski razredi, zelena karta, splošni in delni kasko, doplačilo za mladega voznika) si lahko preberete na teh dveh povezavah:

- Zavarovanje AO: http://vsebovredu.triglav.si/na-poti/za ... rovanju-AO
- Zavarovanje avtomobilskega kaska: http://vsebovredu.triglav.si/na-poti/za ... kega-kaska

Ker sprašujete tudi o »totalki« pa posredujemo še to povezavo: http://vsebovredu.triglav.si/na-poti/dr ... ni-totalko. O ekonomsko popolni škodi govorimo, ko bi popravilo vozila stalo več, kot je bila vrednost avtomobila pred nesrečo.

Svetujemo vam, da skrbno pregledate vaše zavarovalne police in natančno preberete zavarovalne pogoje, ki so priloženi k polici – tam so podrobno navedene vse informacije o kritjih, zavarovanih nevarnostih …

Lep pozdrav,

Zavarovalnica Triglav

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav