Zavarovanja

prometna nesreča

Default avatar
zdravo , 2 tedna nazaj sem imel nesrečo, z avtu sem zdrsnil z ceste v ograjo,cesta je bla ledena , ni bilo veliko škode. Z lastnikom sma se vse zmenla da mu bom popravil ograjo, do konca leta. Zdaj pa je prišlo do dogodka v moji družini in mu je nemorem popravit do konca leta. in ker je ta lastnik ograje cel živčen, sem mu ponudil denar, pa ga noče , vztraja da mu popravim sam to ograjo in grozi z policijo, zdaj pa mene zanima če se da to da krije zavarovalnica, pač z moje police avta, avto si še nisem popravil in je v takem stanju kot je bil in se vidi še barva in vse od ograje.

hvala za ofgovor
Default avatar
Pozdravljeni,


zavarovanje avtomobilske odgovornosti krije kakršno koli škodo, ki je nastala kot posledica uporabe zavarovanega vozila - torej tudi poškodovano ograjo, ki jo navajate v vašem vprašanju.

Pogoj seveda je, da se nastala škoda prijavi zavarovalnici (tisti, pri kateri je zavarovano vozilo, ki je poškodovalo ograjo), ki bo poskrbela za ogled poškodovane stvari. Poškodbo mora praviloma prijaviti oškodovanec, povzročitelj/zavarovanec pa bo tudi moral potrditi nastanek dogodka (obrazec "Prijava škodnega primera"). V kolikor vozilo še ni popravljeno bo zelo primerno, če zavarovanec tudi to pripelje na ogled (še posebej, ker dogodka ni obravnavala policija).

Lep pozdrav,