Forum: Avtomobilska zavarovanja

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

klic na 113?

Odgovori Nova tema
Default avatar teja3A 16 Avg 2016 18:01

Pozdravljeni!

Zanima me, kdaj je potrebno poklicati policijo v primeru zdrsa s ceste?
Primer: zdrs je bil brez poškodovanja katerekoli stvari (ne drug avto, ne ograja, nikogaršnja lastnina - samo drevo), udeleženo nobeno drugo vozilo, vozilo je bilo v voznem stanju po trku, voznik ni bil poškodovan. Škoda je razmeroma velika. V tem primeru, je klic na 113 nujen ali ne?
Razlog za zdrs pa je bil: mokra in spolzka cesta in najbrž neprilagojena hitrost za takšno cesto (pa še vseeno zelo počasi).

Hvala, lp Teja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar ZavarovalnicaTriglav 17 Avg 2016 09:41

Pozdravljeni,

s stališča Zakona o varnosti v cestnem prometu (ZVCP) v opisanih okoliščinah ni potrebno klicati policije (morda zgolj obvestiti lastnika drevesa o poškodbi lastnine). Šlo naj bi namreč za prometno nesrečo I. kategorije, kjer ni obvezna prisotnost policije (na željo udeležencev pa se to vseeno lahko stori).
Po zavarovalni pogodbi avtomobilskega kaska pa je to vseeno potrebno. Splošni pogoji za zavarovanje avtomobilskega kaska v svojem 28. členu vsebujejo tudi dolžnost zavarovanca, da obvesti policijo v primeru kakršne koli prometne nesreče (kar zdrs s ceste in trčenje v drevo zagotovo je).

Lep pozdrav

Zavarovalnica Triglav, d.d.
http://www.triglav.si
http://vsebovredu.triglav.si/
http://www.facebook.com/TriglavGroup
http://www.twitter.com/TriglavGroup

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh