Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

odjava avtomobila iz prometa

Default avatar

nevemtočno

Pozdravljeni,

ker sem v prejšnjem letu imela prometno nesrečno sem izgubila kupon in s tem 15% bonifikacijo, ker sem avto prvo leto registrirala nimam nobene bnifikacije sebi v prid....
Prijatelji so mi svetovali, da naj enostavno zamenjam zavarovalnico in plačam spet 100% kar je še vedno cenovno ugodneje kot 115% pri stari zavarovalnici....
Ali so kašni pravni zadržki v zvezi s tem ali samo preprosto ko mi zavarovanje preteč sklenem novo pri drugi zavarovalnici??? Ali je potrebno da avto odjavim iz prometa in zakaj????

Hvala za odgovor in lep pozdrav Minka*
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

sistem bonus-malus je med zavarovalnicimi prenosljiv, torej bi ob prestopu k drugi zavarovalnici padli v isti premijski razred, čeprav bi avto odjavili iz prometa. Premijski razred se določi ob obnovitvi zavarovanja ali sklenitivi novega zavarovanja, ko morate izpolniti obrazec o škodnem dogajanju, ki ga zavarovalnica preverja pri prejšnji zavarovalnici. V Zavarovalnici Triglav se malus ohrani za obdobje treh let, to pomeni, da bi ob ponovnem zavarovanju, če še niso pretekla tri leta, bili v istem premijskem razredu, kot ste bili ob zadnjem preteku zavarovanja, če nekaj časa ne bi zavarovali avtomobila. Bonus velja pet let.

Lep pozdrav,