Forum.Over.Net

Zavarovanja

Obnovitev avtomobilskega zavarovanja

Default avatar

Andražžž

Zdravo,
zanima me kako poteka obnovitev avto. zavarovanja.
Lahko to naredim na spletu, in če ne, katere dokumente rabim sabo?
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

na spletu lahko obnovite zavarovanje za osebna vozila v lasti fizičnih oseb. Zavarovanj, ki zahtevajo posebno obravnavo s strani zavarovalnice, ni mogoče obnoviti preko spleta (npr. oldtimerji, rent-a-car vozila, taksiji, testna vozila in podobno).

Police je možno obnoviti v obdobju 30 dni pred iztekom zavarovanja, izjeme so le police, ki vsebujejo le zavarovanje avtomobilske odgovornosti, katere je možno obnoviti tudi do 30 dni po izteku zavarovanja. Pri obnovi police je možno dodati tudi nekatera zavarovalna kritja, ki ne potrebujejo ogleda vozila (zavarovanje voznika za škodo zaradi telesnih poškodb - AO+, avtomobilska asistenca, pravna zaščita, nezgodno zavarovanje).

Zavarovanje preko spleta je možno skleniti le za določen čas za obdobje enega leta. To velja tudi za zavarovanja, ki so bila v preteklem obdobju sklenjena za nedoločen čas (permanentna zavarovanja).
Zavarovalno premijo po opravljenem postopku sklepanja preko sistema plačil lahko plačate s kreditno kartico (Mastercard, Visa, plačilno kartico Activa Maestro, spletnima bankama Abanet in NLB Klik ter Moneto). Zavarovalno dokumentacijo boste po zaključenem postopku sklepanja in plačilu prejeli na vaš e-poštni naslov.

Za dodatno pomoč in informacije glede uporabe spletne strani smo vam na voljo tudi na brezplačni telefonski številki 080 555 555.

Lep pozdrav,