Forum: Avtomobilska zavarovanja

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

prometna nesreča

Odgovori Nova tema
Default avatar luka1234567 21 Dec 2016 19:00

zdravo , 2 tedna nazaj sem imel nesrečo, z avtu sem zdrsnil z ceste v ograjo,cesta je bla ledena , ni bilo veliko škode. Z lastnikom sma se vse zmenla da mu bom popravil ograjo, do konca leta. Zdaj pa je prišlo do dogodka v moji družini in mu je nemorem popravit do konca leta. in ker je ta lastnik ograje cel živčen, sem mu ponudil denar, pa ga noče , vztraja da mu popravim sam to ograjo in grozi z policijo, zdaj pa mene zanima če se da to da krije zavarovalnica, pač z moje police avta, avto si še nisem popravil in je v takem stanju kot je bil in se vidi še barva in vse od ograje.

hvala za ofgovor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar ZavarovalnicaTriglav 22 Dec 2016 13:13

Pozdravljeni,


zavarovanje avtomobilske odgovornosti krije kakršno koli škodo, ki je nastala kot posledica uporabe zavarovanega vozila - torej tudi poškodovano ograjo, ki jo navajate v vašem vprašanju.

Pogoj seveda je, da se nastala škoda prijavi zavarovalnici (tisti, pri kateri je zavarovano vozilo, ki je poškodovalo ograjo), ki bo poskrbela za ogled poškodovane stvari. Poškodbo mora praviloma prijaviti oškodovanec, povzročitelj/zavarovanec pa bo tudi moral potrditi nastanek dogodka (obrazec "Prijava škodnega primera"). V kolikor vozilo še ni popravljeno bo zelo primerno, če zavarovanec tudi to pripelje na ogled (še posebej, ker dogodka ni obravnavala policija).

Lep pozdrav,

Zavarovalnica Triglav, d.d.
http://www.triglav.si
http://vsebovredu.triglav.si/
http://www.facebook.com/TriglavGroup
http://www.twitter.com/TriglavGroup

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh