Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

PoMaGajTe :S

Default avatar

pikica pokica 1234

lep pozdrav...

tale forum je res noro dober. sem 16 letnica, ki ima s fantom zaščitene spolne odnose(sva še bol na začetku). kondom ni počil, tabletk ne jem (še). prvi obisk ginekologa je na seznamu v kratkem. pred 2 tednoma sva imela spolne odnose in po parih dneh so me začele precej boleti prsi (kot pred menstro vendar naj bi bla šele čez 2 tedna) , čutim pa tut slabost in rahle krče. to sem opazila zdj ene 3 dni. 2x zjutraj pa enkrat zvečer... je kakšna možnost da pride mimo kondoma ne da bi ta počil? zelo sem mlada in otrok nebi biu na mestu vednar nebi mela srca uničiti nekaj kar je sad najine ljubezni. oba se bojiva le reakcije ostalih, financ in šolanja ob tem.
otroka bi bila oba pripravljena obdržati ni pa to ravno najbolše.

najlepša hvala za hitre odgovore... je možno da je vse v psihi...

test pa kaže ko menza izostane :(

lp

Pikica pokica
Default avatar

apr15

Po moje je za test še prehitro. Bo treba le počakat, da menstruacija izostane (torej še dva tedna) Vseeno pa se le čim prej naroči pri ginekologu, da se pomiriš. Pa srečno

PS: Ko je mene skrbelo, me je tudi vse ščipalo, pa je bilo na koncu vse OK, dokler nisem bila dovolj stara in mnenja, da je čas za otroka.
Default avatar

pikica pokica1234

apr15 hvala za odgovor... mi prosim poveš/poveste ali je možno da kakorkoli pride MIMO kondoma... ja vem da je za test prehitro me pa še zanima ko je menda možno prek telesne temperature v nožnici ugotovit nosečnost. kak je s tem. s fantom sma se resno menla o tem ker me je skrbela slabost zju3 sam sma mal krivde dajala na prejšnjo noč ( sma bla na fešti)... sam mi je blo ž prejšni dan zju3 slabo.

ka pa bolečine v dojkah?...najbol me to skrbi ker me bolijo sam pred menzo za njo pa še ni cajt...razn da bi se mi res cikel tok zmešu da bi prišla 14 dni prej kar pa ji ni v navadi pr men.

hvala vam
Default avatar

apr15

Žal pikica ti ne znam dat odgovorov na vprašanja.
Default avatar

gemma1

Po moje je panika odveč. Zelo težko je zanositi, včasih se pari prav mučijo da zanosijo. Mogoče tudi preveč razmišljaš o tem, pa tudi panika povzroči da misliš da imaš določene simptome.
Mene so prsi bolele pred vsako M. Tudi ko sem zanosila je bilo popolnoma enako.
Sicer pa možnost vedno obstaja. Toda mislim da je tako minimalna da boš prej zadela na lotu :).
Default avatar

pikica pokica1234

gemma1 hvala za odgovor...ja pomoje si preveč domišljam ker je to resna stvar ki nebi prišla prav pri mojih letih. nekako se trudim odmislit in upat na to da bova starša ko bova želela in ko bodo okoliščine temu primerne. hvala za spodbudne besede ki so me pomirile... najbolj sem bila "prestrašena" ker mi je tako redko slabo da se mi je zdelo to pri meni nekaj kriznega. tudi to bo minlo. če pa se je uresničil tisti MALI odstotek možnosti pa bom poročala.

hvala

lep pozrav

pikica pokica
Default avatar

Miicka

Panika je povsem odveč. Če sta uporabljala kondom in le-ta ni počil, ziher nisi noseča. Prsi pa lahko bolijo iz različnih razlogov. Počakaj na menstruacijo, če je ne bo par dni po roku, naredi test. Tole kar se ti dogaja je pa najverjetneje posledica tvoje psihe. Sprosti se in bodi še naprej pametna.
Default avatar

pikica pokica1234

miicka hvala za odgovor. ja poskušam odmislit vse skup pa mi (morn priznat) še kr nekak uspeva sploh zdj ko vidim da moje slabosti pa bolečine v prsih niso tak bav bav ki kaže sam na nosečnost. sam pač sm taprvo to pomisla in ni šlo iz glave.

res ste carji vsi tu na forumu zato vam hvala ste mi res odvalili kamen ot srca...huh

mogoče se pa slišimo čez par let ko bom vesela povedala da vidim plusek :D :P

lp
Default avatar

Anxthecookie

lep pozdrav! že skoraj 1 mesec jemljem kontracepcijske tebletke jazz ...na začetku sem naredila neko trapasto napako in sicer mojo prvo tabletko sem vzela tako kot je pisalo prvi dan menstruacije ....ob 18:00 ... ker pa sem se zmotila, sem naslednji dan 2. tabletko vzela ob 06:00 (nisem ravno pravilno razumela navodil) to je kar 12ur prekamlu ...vendar sem potem 3. dan spet vzela tabletko ob 18:00 in tako zdaj jemljem vsak dan ob 18:00 že skoraj cel mesec...ali je potem možno da sem noseča ker sem po tej bedni napaki imela spolni odnos že 4.dan jemanja tabletk.???....resnično me skrbi saj sem stara komaj 16let ....lep pozdrav Anči....nujno RBIM ODGOVORE ...
Default avatar

Anxthecookie

oila......že 2 meseca jemljem kontracepcijske tabletke yazz ....prej ni blo čutiti nobenih stranskih učinkov ...zdaj pa se mi zdi da so se mi prsi zelo povečale :/ ali je to možno zaradi tabletk? ali je možen še kakšen drug vzrok??........

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar