Forum: Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

rabljena oprema...

Odgovori Nova tema
Default avatar kaj pa vi kupujete? 23 Feb 2009 12:42

Pozdravljene,

ker sem zanosila kar precej pred prijateljicami, sem se znasla v polozaju, ko mi nihce ne more posoditi nic za otrocka.

Saj malo sme ze nakupila "za duso", sedaj pa sem odkrila forum, kjer prodajajo rabljene stvari za otroke.

Ima katera izkusnje z nakupovanjem rabljenih stvari?

Kaj se najbolj splaca kupiti rabljeno? In cesa nikole ne bi kupile rabljenega za malcke?

Sama imam majhen zadrzek pred rabljenimi stvarmi - ampak, razmisljala sem, da pri izposoji ni ravno veliko drugace - razen tega, da ves, kdo je stvar uporabljal pred teboj....

Se priporocam za kaksen nasvet:)

Hvala in uzivajte v pricakovanju!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Tinqa 23 Feb 2009 12:52

Ta forum imaš na med.over.net-kjer je kar veliko stvari. Lahko pa pogledaš tudi na Bolho. Ta je še posebej primerna za kake stvari (recimo posteljice, previjalne...).

Jaz lahko rečem, da z izjemo par oblačilc, ki sem jih kupila za željo, imam vse rabljeno. Res je, da sem od ponudnika zahtevala tudi sliko. Vse sem preoprala in zlikala in že čaka na dojenčka. Lahko ti rečem, da nekih posebnih problemov s tem, da je to nosil neki drugi otrok nimam-važno, da je celo in ohranjeno, da ne bi hodil otroček okrog kot kak revček.

Nova oblačila so namreč za moje pojme neokusno draga. Lahko pa pogledaš tudi v diskontih Kik, en je na Rudniku. Tam se, da dobiti nova oblačilca tudi po kar znantno nižji ceni.

Pa srečno.

T

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pupcapapca 23 Feb 2009 13:11

Poleg teh forumov dobiš v nekaterih mestih (Ljubljana, Maribor, Nova Gorica) tudi trgovine, ki imajo rabljene stvari samo za dojenčke, otroke

Se mi vseeno zdi, da je bolje iti v te trgovine, ker vsaj imaš v rokah tisto kar maš namen kupit.

Tudi slika ti ne pove vsega od izdelka. Lahko je super videt, pol se pa npr. stolček maje, tako da še lutke ne bi gor dala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar hihi 23 Feb 2009 17:55

Stvari, ki se tičejo higijene - banjica, plenice, glavnički,...bo naš dojenček dobil nove. Sicer pa bo imel večino opreme sposojene oz. kupljene rabljene. Edino sedež za avto bi vzela samo od poznane osebe. Na srečo imam veliko družino in lahko celo izbiram. Drugače pa mislim, da bi za večje kose pohištva itak izbrala osebni prevzem in si pred nakupom stvar ogledala. Upam, da se mi bo izšlo.
Zaenkrat imam tudi jaz kupljenih samo nekaj bodyev in žabic, zagotovo dobi tudi novo oblekico za iz porodnišnice. Za ostalo bomo pa videli, kako se bo svet vrtel.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tatjanad 23 Feb 2009 18:35

prakticno vse smo dobili od prijateljev in sorodnikov. kupili smo le tetra plenice, razne krpice, banjo in kenguru. tale zadnji je bila edina vecja nalozba, ki pa smo jo v vecini obzalovali.

mislim, da otroci niso lutke, ki bi jih morali oblaciti tipi topi in po zadnji modi, da bi se z njimi kazali okoli. meni je vazno, da je otrok udoben, v cistih oblekah, tiste za doma pa se niti toliko ne oziram, koliko kilometrov imajo ze za sabo. ampak obleke za cisto male se itak ne ponosijo, jih prej prerasejo.


glede rabljene opreme: ce se le da, zadevo prevzami v zivo. tudi oblekice. na sliki je eno, v zivo je pa drugo. ce malo gledas, pa dobis res ogromno stvari, in to lepih, za ne toliko denarja. na sosednjem forumu, namenjenemu prodaji stvari za mamice in malcke, imas tudi temo, namenjeno pohvali ali graji kupcem in prodajalcem. malo poglej...


kaksen pa je konkretno tvoj zadrzek pred rabljenim?

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o --

Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi.
Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar divinus 23 Feb 2009 19:56

tudi jaz sem dobila lai kupila vse rabljeno. operes pa je. vazno da je ohranjeno. razen jogija, kovtrčka, banjice- ki sem ju dobila v paketu.

nimm problemov z rabljenimi stvarmi. ker nove so drage pa se takoj jih ne rabis vec.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sezam:)? 25 Feb 2009 08:32

Hvala za nsvete in odgovore:))

Ne vem v bistvu, kej je moj zadrzek. cisto logicno mi je, da se stvari posoja, da jih kupis od tujcev mi je pa cudno....

tudi moji starsi so bili precej brez denarja pa so nekaj stvari odkupili, ampak od prijateljev (se zame)... tako da, ja ocitno je enk predsodek v meni, pa se sama ne vem, zakaj...

je bila katera na Sezamovem sejmu? sem pogledala oglase in stvari izgledajo kar ok, ampak je mogoce se boljse na sejmu, kjer je vec ponudbe? to mamice prodajajo same (ja, spet moj predsodek - da pac vidis, kdo ej stvar uporabljal:)?

hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar kojot 25 Feb 2009 15:42

glej saj imajo trgovine tudi razna znižanja.

konkretno se včlaniš v baby center, vsake toliko dobiš katalog na dom. midva sva tako dobila posteljico za -20 evrov, pa igralni lok - 15 evrov.

za NL so imeli še cunje -50 %, tako da če si vzameš čas, prebrskaš kupe, najdeš marsikaj, pa pač kupiš v naprej. pa je vsaj novo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar cena rabljene opreme 25 Feb 2009 18:47

Za koliko manj se proda rabljeno opremo, če je dobro ohranjena?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar datina 25 Feb 2009 20:44

Jaz sem kupila oblekice v H&M in Sparu (blagovna znamka Sparky) in se mi zdi, da sem prišla kar precej ugodno skozi. V H&M sem dobila veliko stvari znižanih (bodyje po 3 €, pajacke za 5 €) in res simpatičnih.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lada 26 Feb 2009 15:17

se strinjam, mi smo kupili rabljen voziček, lupinico, ležalnik..
vse zelo lepo ohranjeno. oblkce sm dobila nekaj bom kupila. kozmetika, dude to pa rabiš novo. ampak večji kosi, tudi posteljica pa lako rabljeno, sploh če ne moreš kupit novo

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mete 4 Mar 2009 10:41

Imamo 1 mesec stara dvojčka fantka. Precej oblačilc in nekaj opreme sem dobila od sorodnikov. Ker ne nameravamo več imeti otrok, sem voziček, lupinici, ležalnika, igralna centra, posteljico, Airex talno podlago kupila rabljeno na Bolhi. Dobi se lepo ohranjene stvari po polovičnih cenah. Pa še v nadaljevanju bom za stvari pogledovala na Bolhi. Meni ni nič nerodno kupiti rabljene stvari. Če bi morala vse od artikla 1 do artikla 100 kupiti novo, sem takoj ob najmanj 2000 EUR.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh