Med.Over.Net

Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

Nepričakovana nosečnost

Default avatar

Snowwhite

Pozdravljene!
Sem drugič noseča, tokrat je bilo čisto presenečenje. Oba sva zaposlena. Problem je v tem, da mož noče sprejeti drugega otroka in me sili v splav.
Sama pa tega nisem sposobna narediti.
Glede na to, da nisva uporabljala zaščite je bilo za pričakovati, da se lahko kdaj zalomi, zdaj pa se obnaša kot da je splav rešitev za vse.
Je bila katera v podobni situaciji in je mož otroka sprejel, ko je enkrat bil rojen?
Drugače pa me ne moti tudi če ostanem sama, rajši tako kot pa da se celo življenje žrem za to kaj sem otroku naredila.
Hvala za vaše mnenje!
Default avatar

Poslušaj srce

Možu lepo povej, da splava ne boš delala in da je dovolj star, da bi lahko vedel, kaj se lahko zgodi pri seksu brez zaščite. Zakaj pa je nista uporabila? Nimam take izkušnje, niti ne poznam nikogar, ki bi jo imel. Poznam pa primer, ko je možu na ljubo šla delat splav, čeprav ni želela in si ne more nehat očitat. Zakon je pa itak mrtev, ker za svojo nesrečo krivi moža. Zato ne delaj splava, če že sedaj veš, da tega ne boš mogla pozabiti. Lažje boš pozabila njega, če te bo zapustil. Bo težko, a življenje se vedno obrača v najbolj nepričakovane smeri in če si boš dovolila začeti znova, bo tudi zate spet posijalo sonce. Mogoče ga bo pa sprejel, vse je mogoče. Srečno.
Default avatar

_mandarina_

Bila v zelo podobni situaciji vendar me mož ni silil ampak sprejet pa tudi ne. Sama sem ae odločila da otroka obdržim, dala sm mu čas...po 3. tednih sm ga posedla ib mu povedala čisto vse kar mi je bilo na duši. Tudi to da za naše "napake" nebo otrok odgovarjal ampak jaz ib on..
Povabila ga na nuhalno kar je šel z mano. Od tistega dne ko je otroka videl na ekranu in slišal bitje srca je druga oseba. Sodeluje in komaj čaka novo bitje da bo z nami..svet se je mu je spremenil in je presrecen. Vedla sm samo sok je bil..moški se hitro ustrašijo.
In vedno sledi svojemu občutku ker vedno je tako prav.
Splava pa nebi nikoli naredila zato da njega " osrečim" in sebe onesrecim ker jaz nebi mogla živeti s tem.
Default avatar

Samo enkrat

Če sta bila dogovorjena, da otrok več ne bosta imela, bi vsaj eden od vaju moral imet zaščito. Zakaj in kako se je zgodilo, vesta samo vidva.

Jaz splava ne bi šla delat, sploh če bi imela čisto vest. Če ste pa šli preko njegove želje, pa je za razmislit...al otrok al on, čeprav se na koncu ponavadi vedno sprijaznijo.

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar