Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

nosečnost in okužba z Ecoli (ESBL)

Default avatar

niha

Pozdravljeni!
Ker nikjer ne dobim natančnega odgovora jaz pa sem že povsem obupana, se tokrat obračam na vas.
sem v skoraj 28tednu nosečnosti, zadeve so se začele komplicirat že v 22tednu, ko sem ginekologinji omenila da mi vse tišči močno navzdol vendar nekih pažen ni polagala, nakar se me je enkrat le uslišala zaradi toženja po krčih in nenadnem otrdevanju trebiuha in mi zraven uz naredila še merjenje materničnega vratu, kateri je pokazal lijak ter dolžino mv 18. od takrat imam strogo mirovanje in seveda stalež. Na ponovni kontroli ključ resničnemu mirovanju (hoja zgolj do wc in vstajanju le ob obrokih) mv 15 za kar sem bila v 26tednu tudi hospitalizirana prejela sem flusteron za pljučka pri otroku v primeru prezgodnjega poroda. v času hospitalizacije so mi odvzeli bris vagine, kateri pa je izvid prišel ecoli (ESBL) v vagini. waw od kod sem zdaj staknila to?? resnično mi ni več jasno, redno izvajam anogenitalno nego, uporabljam intimno milo, bombažne spodnje hlače (nobenih tangic ali česa koli podobnega) živim zdravo, za vsako stvar umivam roke, razkužujem (v času hospitalizacije)
skratka panika. dobila sem ciprobay 500 na 12h, in razlago naj se ne sekiram. kako se naj ne sekiram če vem da so bolniki z esbl izolirani, z romeno tablo pred vrati kontaktna izolacija, in vem da je to bakterija ki ostane v telesu in je neozdravljiva. bom tudi jaz v porodnišnici tako izolirana???? bo tud meni vso življenje pisalo esbl (če bom kdaj kje sprejeta) torej bom ena izmed tistih "ožigosanih oseb"??? poleg tega pa za piko na i dobim se pojasnilo da je otrok manjši, sicer malo napreduje v rasti da je obseg trebuha manjši, še ena skrb več, resnično se sekiram. v času hospitalizacije in obupa nad vsem tem moja teža resnično ne raste celo pada kljub hranjenju na 2-3h. zaradi razmišljanja in tega občutka da bom ožigosana nisem mirna, venomer pod stresom in celo moje spanje in počitek nista več kakovostna.
mi lahko proisim pomagate in razložite dano situacijo?
prav tako me skrbi za otroka antibiotik v nosečnosti, velika možnost prezgodnjega poroda in manjša rast otroka ,....a je možnost da moj otrok ne bo zdrav? bom okužbo prenesla tudi nanj?

lepo vas pozdravljam resnično sem zaskrbljena odgovora pa nedobim razn ne skrbet vsaka druga ma to. kako je to sploh prišlo v vagino (a ni to bolj v rectumu in urino?)
stara sem 23 let ( a ni prezgodaj da bom vse življenje na vseh papirjih imela napisano esbl :O ) nemorem vrjet in da bom ob morebitni kakšrni koli hopsitalizaciji imela na vratih izolacija in moja obravnava bo drugačna od drugih pacientov sem res kužna ???

se enkrat naj se vam zahvalim in hkrati opravičim ker vrjetno je o tem že veliko napisanega.

lp Mia
Default avatar

niha---

Prosim naj mi nekdo odogovori! resnično nevem kaj si naj o vsem mislim in najbolj strah me je kaj me čaka
Default avatar

Kdo bi vedel

Tu boš malo težko dobila odgovor na tako težko vprašanje. Če z odgovori zdravnikov nisi zadovoljna, ti tudi "navadni smrtniki" ne bodo/bomo znali svetovati. Pobrskaj na kakem forumu, kjer odgovarjajo zdravniki. Srečno.
Default avatar

Lotif

To je bolj zgodba za na ABC ginekologije ... ampak mislim, da si malo prevec obsedena s to “ozigosanostjo”. Poskusi se pomiriti, so res veliko hujse stvari v zivljenju kot to, kaj ti pise na papirju.