Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

Nepričakovana nosečnost

Default avatar

Zaskrbljena432

Skrbi me za plod, ker je prišlo do nepričakovane nosečnosti in prve tedne nisem pazila nase.
V bolnici so ugotovili da sem noseča 5.teden, čeprav sem šla tja zaradi hujšega bakterijskega vnetja. Zdaj moram jemati Dalacin (antibiotik vaginalno kremo), pred tem sem se doma sama zdravila z MyGyneco in Canestenom. Ker imam želodčne težave sem v tem času jemala tudi Ranital. Ker je bil čas Božiča in novo leto, sem pila alkohol.
Sedaj me je zelo strah, da je zaradi vseh teh vaginalnih krem in vseh možnih kombinacij, zdravila za želodec, alkohola lahko kaj narobe s plodom ali pa da bo kaj narobe z razvojem otroka zaradi tega.
Je katera od vas zanosila nepričakovano in preden ste izvedele jedle kakšna močnejša zdravila, pile alkohol, imele hujše vnetje itd.?
Mogoče paničarim za brezveze, ampak si ne morem pomagat. Vedno sem planirala, da ko bova začela delat na otroku, da bo vse tipi topi, bom jemala folno kislino že prej itd. da bo popolno okolje za otroka. Ampak zdaj ga nisem ustvarila, ker nisem vedela. :(
Hvala za odgovore!
Default avatar

šalala

Težko konkretno pomagam, rečem pa lahko to, da je nekdanja sošolka celo nosečnost -zavedno- pila alkohol in komkretno kadila pa ima zdrave otroke.🤨Spet je uprašanje alkohol - en teden vsak dan po kosilu deci vina ali podobno, al en teden vsak dan opita na fešti. No marsikateri dojenčkek pa je bil spočet v "opitosti" prej pa doolga poskušanja brez uspeha😏 (pač sproščenost pomoje). Z zdravili pa nevem sploh kaj piše v navodilih... Ponavadi piše da ni priporočeno jemanje in se kasneje ugotavlja a je bolj rizično za mati če tega ne jemlje kot za plod če se prenese nanj ( recimo imela sem huuude glivice v ustih in daktarin je odsvetovan, ampak ker nisem mogla jesti NIČ dobesedno, niti piti je bilo manj tvegano za plod kot zame in sem ga dobila ker je večja škoda če ne dobi hranil).
Upam da te malo pomiri, vem pa točno kako ti je ko za vsako stvar sekiraš in razmišljaš ali lahko škodi...ah mame😊😉